Povești despre oameni – INTERREG V-A România – Bulgaria

Povești despre oameni – INTERREG V-A România – Bulgaria

Anul acesta, de-a lungul și de-a latul Europei, întreaga comunitate Interreg sărbătorește 30 de ani de cooperare teritorială. Prin diferitele acțiuni organizate, avem ocazia să vedem cum cooperarea a creat legături din ce în ce mai strânse între diferite regiuni de graniță, pentru a ne demonstra că suntem vecini și nu străini și că granițele nu sunt bariere. În acest context, BRCT Călărași a organizat on-line în data de 7 octombrie, Conferința Anuală a Programului Interreg V-A România – Bulgaria, aducând mai aproape de public rezultate ale cooperării dintre România și Bulgaria, povești despre oameni, despre schimbările pozitive pe care cooperarea le aduce și de ce este crucial ca aceasta să fie sprijinită la nivel European. Cooperarea Teritorială Europeană ajută oamenii să își transforme regiunile în care trăiesc pentru a își îndeplini obiectivele comune de egalitate, acces la sănătate, libera circulație și pentru o viață într-un mediu mai curat.

Au fost furnizate detalii cu privire la stadiul implementării Programului precum și rezultatele majore obținute de către parte din proiectele finanțate în cadrul Programului iar participanții au avut oportunitatea de a simți îndeaproape atmosfera cooperării transfrontaliere prin vizionarea unor interviuri cu membrii echipelor proiectelor: ROBG-272, „Row Adventure” implementat de Asociația AISSER și Asociația Club Sportiv ACTIS din Călărași împreună cu Asociația Sport pentru mine și pentru tine din Vidin, ROBG-274, „Standarde unitare, coordonare sporită – securitate comună” implementat de Municipalitatea Svishtov împreună cu UAT Zimnicea și ROBG-452, „Bine ați venit în evul mediu” implementat de Municipalitatea Mezdra împreună cu Primăria Dobrosloveni (jud. Olt).

Astfel, am aflat povestea emoționantă a lui Costinel MUGEA, un tânăr foarte ambițios și hotărât din Comuna Ștefan Vodă, jud. Călărași, care în ciuda faptului că are ambele picioare amputate, participând la acțiunile din proiectul RoBg272, și-a descoperit pasiunea pentru canotaj și ciclism și a devenit sportiv de performanță la canotaj, câștigând în februarie anul acesta, medalia de aur la Campionatul Național de Canotaj Ergometru. În continuare se pregătește intens pentru a se califica la lotul care va participa la Jocurile Paralimpice din 2021 de la Tokyo. Îi dorim succes!

La momentul actual, stadiul implementării Programului în cifre, este după cum urmează:

  • 171 de proiecte contractate în valoare de aprox. 274 milioane euro;
  • 68 proiecte în implementare în valoare de aprox. 191 milioane euro;

Pentru a afla mai multe informații despre Programul Interreg V-A România-Bulgaria, despre evenimentele viitoare, dar și despre proiectele finanțate, vă invităm să accesați pagina de internet www.interregrobg.eu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide