Prea săraci pentru fotbal

Sorin Anghel. Când te uiţi pe lista echipelor care au promovat în Liga a 3-a săptămâna trecută ai impresia că ţi-a ajuns în faţa ochilor un document de la Ministerul Agriculturii. Pentru că evită să lucreze cu oameni puternici, care cunosc fotbal suficient de mult încât să nu accepte să fie călcaţi în picioare doar pentru că nu cotizează, Mircea Sandu şi Adalbert Kassai au încercat să facă performanţă cu echipe de la coada vacii.

Au dispărut sau au căzut în anonimat echipe de tradiţie precum FC Naţional, Sportul Studenţesc, Poli Timişoara, Jiul Petroşani, Corvinul Hunedoara, FC Argeş sau Universitatea Craiova şi au fost băgate în faţă formaţii precum Brăneşti, Otopeni, Măciuca, Modelu, Târlungeni, Berceni, Chiajna sau Axintele.

În loc să încerce revitalizarea unor zone fotbalistice precum Banatul şi Oltenia, de unde au plecat mereu jucători în străinătate şi s-a generat profit de ordinul sutelor de mii de euro, FRF cheltuie banii primiţi de la UEFA pe baze sportive aflate în judeţul Ilfov sau pe reabilitarea unor stadioane precum cel din Mioveni sau Bacău.

În clipa de faţă, la Călăraşi nu se poate discuta de performanţă în fotbal. Dunărea nu are fonduri suficiente pentru a ataca promovarea în Liga a 2-a, singura consolare fiind reprezentată de viitoarea participare a echipei de futsal în Liga I. Din păcate, viitorul se anunţă sumbru din toate punctele de vedere. La sfârşitul sezonului 2013-2014, campioanele judeţene vor disputa un baraj în trei, doar ocupanta primului loc urmând să facă pasul spre Liga a 3-a. În aceste condiţii, se dovedeşte tot mai clar că nu poţi face performanta dacă nu faci antrenament, condiţia fizică reprezentând baza unui fotbal sănătos.

La Călăraşi, Liga Tractoriştilor va avea 18 echipe începând cu această vară. Asta înseamnă mult balast, mult scandal şi prea puţină calitate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide