Președintele CJ Călărași s-a întâlnit cu o delegație chineză din provincia Qinghai interesată de agricultură și zootehnie

O delegație chineză formată din 7 reprezentanți ai administrației din provincia Qinghai, interesată de oportunități în zona mediului de afaceri agrar și zootehnic, a vizitat joi, 3 august, județul Călărași.

Cuvântul de bun venit a fost susținut de președintele Consiliului Județean Călărași, ec. Vasile Iliuță, care a prezentat caracteristicile generale ale județului, cât și deschiderea autorităților județene pentru realizarea de parteneriate economice.

„Agricultura reprezintă cea mai importantă ramură economică a județului, cu o valoare anuală a producției de aproximativ 2,4 miliarde lei, industria alimentară ocupând primul loc cu 27%, fiind urmată de fabricarea substanțelor și produselor chimice cu 15,2%, industria metalurgică cu 12,1% și fabricarea articolelor de îmbrăcăminte cu 9,5%”, a declarat președintele CJ.

Provincia Qinghai – Tibet, cu o populație de 5,8 milioane de locuitori și o suprafață de peste 721.000 de kilometri pătrați, dezvoltă o economie bazată pe agricultură și creșterea animalelor în baze ecologice, total nepoluate. Investițiile pentru dezvoltare provin în proporție de 60% de la Guvern, 30% investiții autohtone și 10% sunt străine”, a explicat șeful delegației chineze, Cao Hong.

La evenimentul care s-a desfășurat în sala de ședințe a Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia au mai participat directorul Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Călărași – Silvia Mîndruțescu, viceprimarii municipiului Călărași – Viorel Ivanciu și Dragoș Coman, consilieri județeni și oameni de afaceri. Întâlnirea a fost urmată de două vizite în teren la o societate de procesare carne și la o fermă zootehnică.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide