Președintele CJ Călărași s-a întâlnit cu o delegație chineză din provincia Qinghai interesată de agricultură și zootehnie

O delegație chineză formată din 7 reprezentanți ai administrației din provincia Qinghai, interesată de oportunități în zona mediului de afaceri agrar și zootehnic, a vizitat joi, 3 august, județul Călărași.

Cuvântul de bun venit a fost susținut de președintele Consiliului Județean Călărași, ec. Vasile Iliuță, care a prezentat caracteristicile generale ale județului, cât și deschiderea autorităților județene pentru realizarea de parteneriate economice.

„Agricultura reprezintă cea mai importantă ramură economică a județului, cu o valoare anuală a producției de aproximativ 2,4 miliarde lei, industria alimentară ocupând primul loc cu 27%, fiind urmată de fabricarea substanțelor și produselor chimice cu 15,2%, industria metalurgică cu 12,1% și fabricarea articolelor de îmbrăcăminte cu 9,5%”, a declarat președintele CJ.

Provincia Qinghai – Tibet, cu o populație de 5,8 milioane de locuitori și o suprafață de peste 721.000 de kilometri pătrați, dezvoltă o economie bazată pe agricultură și creșterea animalelor în baze ecologice, total nepoluate. Investițiile pentru dezvoltare provin în proporție de 60% de la Guvern, 30% investiții autohtone și 10% sunt străine”, a explicat șeful delegației chineze, Cao Hong.

La evenimentul care s-a desfășurat în sala de ședințe a Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia au mai participat directorul Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Călărași – Silvia Mîndruțescu, viceprimarii municipiului Călărași – Viorel Ivanciu și Dragoș Coman, consilieri județeni și oameni de afaceri. Întâlnirea a fost urmată de două vizite în teren la o societate de procesare carne și la o fermă zootehnică.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Primăria Călărași/Anunţ angajare Direcția Juridică

Primăria Municipiului Călăraşi organizează concurs pentru recrutare în vederea ocupării funcțiilor publice de execuție vacante de consilier, clasa I, grad...

Închide