Președintele CJC anunță, din nou, că nu mai candidează

Mișcările de stradă din București și din multe orașe din România din ultimele zile nu au rămas fără ecou, în sensul unor declarații făcute de lideri politici, nici la Călărași. În cadrul unei conferințe de presă de la sediul PNL Călărași, președintele Consiliului Județean, Răducu George Filipescu, a anunțat, încă o dată că nu mai e interesat de o candidatură la șefia CJC. E a doua oară în ultimul an când Filipescu spune clar acest lucru, asta după ce, într-o perioadă părea că s-a răzgândit.

”Cred că cei care sunt vechi în politică trebuie să facă un pas înapoi, nu neapărat să se ascundă. Eu am înțeles demult acest fenomen și v-am spus de foarte mult timp că cei de vârsta noastră, care au făcut bine sau au făcut rău, în politică, și-au cam trăit traiul și și-au mâncat mălaiul și vin alții. A demonstrat asta mișcarea celor peste 25-30.000 de oameni, că vor altceva. Vor oameni tineri care să poată să schimbe sistemul de gândire, de administrație și altele. Nu știu dacă eu nu sunt în acord cu ei spunând de nenumărate ori că nu mai candidez și ceea ce gândesc eu nu are legătură cu DNA. De câteva luni bune vă spun că nu mai candidez la Consiliul Județean și asta o știți de foarte mult timp. Eu zic că după trei mandate, la 59 de ani este cazul să faci un pas în spate și să lași generația tânără să  își spună cuvântul. De aceea, noi chiar avem oameni tineri”, a declarat Filipescu.

În altă ordine de idei, șeful PNL Călărași consideră că Victor Ponta trebuia să demisioneze după pierderea alegerilor prezidențiale și că acum acesta va fi trecut în ”analele istoriei”.

”Vizavi de ultimele demisii, eu nu zic că va fi ușor. Îmi închipui că, la nivel de președinte, niște planuri sunt deja făcute la această oră, dar nu pot să le spun că nu le cunosc, chiar dacă sunt pregătite se cunosc la un anumit nivel. Pot să vă spun că nu este o noutate faptul că s-a ajuns aici. Este tragic ce s-a întâmplat și este păcat că, în urma unui astfel de eveniment, guvernul a trebuit să demisioneze. Dacă aveau demnitate și seriozitate, puteau să demisioneze din clipa în care au pierdut alegerile și era altceva, poate că Ponta ar fi fost un politician de viitor. La ora asta, Ponta e trecut în analele istoriei și din punctul meu de vedere cariera lui politică este închisă, la fel cea a lui Piedone și Oprea.Când ajunge strada să te dea afară, cale de întoarcere nu mai există”, a mai spus copreședintele PNL Călărași.

 

Etichete:, ,

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Filipescu își dorește un guvern liberal

Copreședintele Organizației Județene Călărași a Partidului Național Liberal, Răducu Filipescu, a punctat câteva chestiuni vizavi de demisia primului ministru Victor...

Închide