Președintele Consiliului Județean Călărași anunță posibile restructurări de personal în cadrul instituției

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a anunțat recent, în contextul diminuării bugetului Consiliului Județean cu 12 milioane de lei față de anul trecut, că ia în calcul mai multe măsuri de reducere a cheltuielilor. Acesta a declarat că se vor putea produce restructurări de posturi, reducerea alocării de fonduri pentru sport, dar va lua o decizie în urma consultării tuturor partidelor din Consiliul Județean.

„În ceea ce privește restructurarea va fi o decizie politică. Voi invita toate partidele din Consiliul Județean, PNL, USR, Pro România la o discuție și împreună să decidem ce este de făcut. Nu vrem să ne asumăm numai noi, PSD, această decizie pe un buget așa mic. După ce voi avea o întâlnire înainte de aprobarea bugetului în Parlament voi expune exact măsurile pe care le vom lua. Adică restructurare, concedieri, diminuarea banilor pentru sport, etc. Poate fi vorba de orice în funcție de acordul politic pe care-l voi face cu partidele din CJ.”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Acesta a mai informat că se va contracta un împrumut bancar pentru finanțarea investițiilor și pentru cofinanțarea proiectelor UAT-urilor.  

„Preconizăm să contractăm un împrumut bancar de 89 milioane lei pe 15 ani, care va avea o influență mică asupra bugetelor viitorilor ani. Din acești bani vom finanța DGASPC, Spitalul Județean și reabilitarea sediului Prefecturii.

Acest credit va fi accesat ca să completeze lipsa resurselor pentru investiţiile pe care le are în vedere Consiliul Judeţean. De pildă, podul de la Radovanu era finanţat pe banii CJ, sportul călărăşean de performanţă, în totalitate finanţat de Consiliul Judeţean. Toate acestea vor fi regândite şi puse într-o poziţie încât să finanţăm investiţiile cu banii din împrumut iar restul de sume să le alocăm, inclusiv primăriilor din judeţul Călăraşi, pentru finanţarea proiectelor pe care le au.

Cofinanţarea să o asigurăm din credit. Prefectura e unul din obiectivele ce va fi susţinut din împrumut. Încercăm prin acest credit să luăm toate cheltuielile care erau susţinute de Consiliul Judeţean, să le ducem pe investiţii din credit. Cheltuielile de funcţionare pe care încercăm prin credit să le luăm să putem să cofinanţăm proiectele judeţului Călăraşi, ale UAT-urilor care vor avea solicitări.

E clar că dacă la Consiliul Judeţean nu au venit sume care să echilibreze bugetele cu care să susţinem proiectele imaginaţi-vă ce bugete vor avea primăriile din judeţ. Diminunate la 40% din bugetul real pe care-l asigurau sumele din bugetul naţional pentru susţinerea cheltuielilor CJ.” , a declarat Vasile Iliuță.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide