Prezent la Călărași, ministrul Liviu Pop a anunțat că, de anul viitor, Concursul „Ion Barbu – Dan Barbilian” va primi finanțare din partea MEN

În perioada 27-29 octombrie a.c., la Călărași s-a desfășurat Concursul Național „Ion Barbu-Dan Barbilian” – Ediția a XXII-a la care au participat aproape 600 de elevi din 24 de județe dar și olimpici la matematică din Republica Moldova și Bulgaria.

Evenimentul, înscris în calendarul concursurilor școlare al Ministerului Educației Naționale, a cuprins concursul de matematică (cu participare națională și internaţională) pentru elevii claselor V-VIII și concursul de literatură română (cu participare națională și internațională) adresat elevilor din clasele a VII-a, aVIII-a, a XI-a şi a XII-a, precum și concursul „Mathematical Danube Competition” pentru elevii din loturile olimpice ale României, Bulgariei şi Republicii Moldova.

Comisia de concurs pentru literatură a fost condusă de prof.univ.dr. Silviu Angelescu, în timp ce prof.univ.dr. Radu Bologan a prezidat comisia de concurs pentru matematică.

La festivitatea de premiere, care a avut loc în sala „Barbu Știrbei” Călărași, duminică, 29 octombrie, au fost prezenţi ministrul Educaţiei Naționale, Liviu Marian Pop, senatorul Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, senator, preşedinte al Comisiei de Învăţământ din Parlament, senatorul PSD Roxana Pațurcă, inspectorul general școlar Elena Mihailescu, prefectul Geoge Iacob, inspectori și profesori de specialitate.

Senatorul Roxana Pațurcă, cea care a insistat ca ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, să fie prezent la Călărași, la festivitatea de premiere, a declarat pe pagina sa de facebook:

„Am trăit cu emoție momentul festivității de premiere la Concursul Național „Ion Barbu – Dan Barbilian”- cea de-a XXII-a ediție. Inițiat de doi oameni care au intrat în legendele Călărașiului (profesorul de matematică, Ion Cheșcă și profesorul de limba și literatura română, Lucian Pavel) acest concurs care reunește pasionați de literatura română și matematică a atras, anul acesta, concurenți din 24 de județe! Concursul este inclus în calendarul Ministerului Educației Naționale, dar și pentru această ediție finanțarea a venit din partea Consiliului Județean Călărași. Prezent la eveniment ministrul Educației Naționale, Liviu Pop a promis că începând de anul viitor, concursul de la Călărași va primi finanțare din partea Ministerului Educației Naționale.

O prezență remarcabilă a fost aceea a doamnei Ecaterina Andronescu, nu doar în calitatea cunoscută de fost ministru, dar si aceea, actuală, de președintă a Comisiei de învățământ din Parlamentul României! Tot cu prilejul prezenței la Călărași, ministrul Liviu Pop s-a întâlnit cu inspectorii de specialitate, reprezentanții conducerii Inspectoratului Școlar Județean: inspector general, prof. Elena Mihăilescu, inspector școlar general adjunct, prof. Steluța Caraion, liderul Sindicatului învățământului din jud. Călărași prof. Aurel Bogatu și directoarea Casei Corpului Didactic din Călărași, prof. Camelia Croitoru. S-au dezbatut problemelele învățământului călărășean din acest moment și s-au căutat soluții pentru un învățământ de calitate.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide