Prima ediție a Zilei comunei Cuza Vodă, o reușită

Mircea Brândușă. Într-o organizare ireproşabilă, datorită primarului Marius Cojocaru, unul din cei mai tineri primari ai județului, cetăţenii din satele aparținătoare comunei Cuza Vodă – Ceacu și Călărașii Vechi, dar şi din comunele limitrofe, au trăit clipe de neuitat, la sărbătoarea numită „Ziua Comunei”.

Muzica populară, distracţia şi voia bună au fost principalele atribute ce au marcat prima ediţie a evenimentului. Pe scena amplasată pe stadionul vechi din Cuza Vodă, într-o atmosferă rustică, au urcat nume sonore ale muzicii populare româneşti sau alte genuri muzicale.

Rolul de prezentator al show-ului de zile mari a fost jucat de frumoasa Roxana Vașniuc, renumit realizator de emisiuni TV. Pentru cei mai mici fii ai satului, administraţia locală a montat un mic parc de distracţie. La prima ediţie din viaţa comunităţii locale din Cuza Vodă au fost prezenţi președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, secretarul CJ, Emil Mușat, primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, primari, consilieri judeţeni sau locali.

Emoţiile inerente oricărui început de drum se puteau citi pe faţa primarului Marius Cojocaru, care a declarat în exclusivitate pentru „OBIECTIV”:

„Cetăţenii comunei merită o ZI a lor în care, fie şi pentru numai câteva ore, să lase de o parte treburile cotidiene şi să sărbătorească. Suntem la început de drum. Însă, an de an vom creşte iar la ediţiile viitoare vom fi şi mai mulţi, şi mai inimoşi”.

În primul său mesaj adresat locuitorilor, cel de la ora 14, Marius Cojocaru spunea:

„Când călătorești pe frumoasa șosea Călărași-București sunt cele trei sate ce stau pitulate sub coasta Bărăganului și care-l reazămă cu umărul lor, pentru a nu se prăvăli în lunca ce se înalță doar cu câțiva pași deasupra nivelului lacului. Satele Călărașii Vechi, Cuza Vodă și Ceacu sunt atât de strâns unite între ele, încât între cele două din urmă, hotarul îl formează ulucile despărțitoare dintre două rânduri de gospodării țărănești.

Așezarea lor sub dâmbul Bărăganului și ferindu-se din calea atât de bătută pe care o urmează șoseaua le dă un aer de modestie discretă și amintesc de vremurile trecute când totul se ferea din calea năvălitorilor. Stimați invitați, stimați locuitori declarăm deschisă Ziua Comunei Cuza Vodă, ediția I! Să ne trăiești întru mulți ani, sănătoasă!”.

Acest mesaj a fost unul dedicat atât locuitorilor cât și delegației din localitatea Sitova-Bulgaria cu care comuna Cuza Vodă este înfrățită și ale căror conduceri desfășoară în parteneriat anumite proiecte.

În jurul orei 19:30, primarul Marius Cojocaru, în prezența invitaților săi, a transmis, celor peste 2000 de oameni prezenți, următorul mesaj:

„Dragi locuitori ai comunei Cuza Vodă, stimați invitați, doamnelor și domnilor, suntem într-un moment fără precedent în istoria comunei noastre, și cred că era timpul să-l trăim împreună: sărbătorirea zilei comunei Cuza Vodă, prima ediție. Nu doresc să încarc acest moment cu un discurs lung și plictisitor, deoarece sunt sigur că așteptați din partea mea rezultatul muncii mele și nu laudele nefolositoare.

Tocmai de aceea, sper să fiu în asentimentul dumneavoastră și să vă rog un singur lucru: să-mi fiți parteneri acum, în clipele de sărbătoare, cât și pe drumul pe care trebuie să-l construim împreună pentru a ne face viața mai bună în comuna noastră. Eu știu, ca și dumneavoastră, că destinul unei comunități constă în colaborarea între autoritatea locală și locuitori. Această relație se construiește și se dezvoltă prin comunicarea care trebuie să aibă la bază transparența, respectul, cooperarea sinceră și onestă.

Eu, împreună cu echipa de consilieri locali și funcționari, încercăm rezolvarea problemelor cu care se confruntă comuna noastră, să identificăm nevoile specifice comunității noastre și să găsim soluții prin promovarea de proiecte și atragerea de fonduri financiare necesare punerii lor în practică. Mă plec cu toată dragostea și dăruirea în fața dumneavoastrăși vă aștept să punem împreună sufletul și puterea în slujba binelui nostru – comuna Cuza Vodă.

La organizarea acestui eveniment am realizat primul parteneriat public-privat între primăria Cuza Vodă și o parte dintre agenții economici care funcționează pe raza comunei și pe care îi vedeți afișați pe ecran, cărora le mulțumim că au fost în prima linie, investind împreună cu noi pentru buna desfășurare a sărbătorii – Ziua Comunei Cuza Vodă.

Apoi le mulțumim tuturor celor care s-au implicat activ în pregătiri, angajați ai primăriei, colaboratori, prieteni, profesori, învățători, educatori și dacă am uitat pe cineva, vă rog să-mi fie iertat. Le mulțumim invitaților de peste hotare, Sitovo-Bulgaria, preoților parohiilor comunei, cetățenilor comunei, mari și mici care s-au arătat dornici să evolueze astăzi pe scena din fața dumneavoastră și de asemenea artiștilor invitați care ne onorează și ne încântă cu prezența lor! Dragii mei concetățeni, vă urez sănătate și distracție plăcută! La mulți ani, Cuza Vodă!”.

Seria evenimentelor incluse în cadrul manifestărilor dedicate comunei Cuza Vodă a început la ora 14 printr-un inedit concurs de gătit prăjituri la care au fost invitate să participe toate mămicile harnice și pricepute din comună, premiile fiind extrem de atractive: locul 1 – 300 lei; locul 2 – 200 lei; locul 3 – 100 lei.

La ora 14:30 a urcat pe scenă Ansamblul folcloric „Macii Bărăganului” din Ciocănești, care timp de 30 de minute a încântat asistența prin dansurile populare prezentate. Roxana Pavel și Andreea Amzaru, cele două tinere care se intitulează „Șogorițele” au prezentat un remix pe placul tinerilor din localitate.

A urmat un spectacol de teatru ai căror protagoniști au fost membrii trupei „Giganții” din comuna Cuza Vodă. Adela și Alexia, doi copii din comună, extrem de talentați, au interpretat piesele „Stay, Alas și Core”.

Pe scenă a urcat și trupa de teatru „Joc” – profesor coordonator Niculina Comănescu. La 16:30 au fost premiați școlarii și elevii cu performanțe notabile la învățătură. Programul artistic a debutat fix la ora 17 cu un recital live extraordinar al îndrăgitului interpret de muzică de petrecere, Nicu Paleru.

Călărășeanul Cosmin Andrian a încântat și el publicul cu o melodie patriotică la finalul căreia a primit aplauze la scenă deschisă și invitația din partea impresarului Axinte de a participa la evenimente de specialitate. Minodora, Dan Țăranu, trupa Heaven, Julia Jianu și Aurel Moga au incendiat la propriu atmosfera.

Muzica populară și lăutărească au fost reprezentate prin recitaluri extraordinare de Maria Dragomiroiu și Jean de la Craiova. Evenimentul s-a încheiat în jurul orei 23 cu un splendid foc de artificii.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide