Prima rectificare de buget de anul acesta, mâine, 4 mai, în ședința de Consiliu Local Călărași

Consilierii locali ai municipiului Călărași se vor reuni mâine, în ședință extraordinară, pentru a vota prima rectificare bugetară de anul acesta.

Conform raportului de specialitate, capitolele care vor suferi modificări sunt următoarele:

La capitolul 51 Autorităţi executive, suma de 286.000 lei se propune a se suplimenta la cheltuieli de capital pentru achiziţie teren – Sala sport Colegiul Economic (aprox. 280.000 lei, inclusiv taxe) şi 6 mii lei aparat aer condiţionat sediul Primărie din str.Progresul.

În cadrul capitolului 61 Ordine publică şi siguranţă naţională, se suplimentează cu suma de 81.000 lei cheltuielile de personal pentru drepturile câştigate în instanţă de către poliţiştii locali.

La solicitarea instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat – capitol 65, pentru buna desfăşurare a procesului de învăţământ, cât şi pentru plata în termen a utilităţilor şi efectuarea şi plata la timp a reparaţiilor curente şi de capital în şcoli, licee şi grădiniţe, se propune virarea creditelor bugetare din trimestrele IV şi III, în trimestrul I al acestui an. La acest capitol se suplimentează cu suma de 20.000 lei la Liceul Tehnologic Dan Mateescu şi anume 12.000 lei pentru montare centrală alarmă la incendiu în corpul B, în vederea respectării recomandărilor ISU şi suma de 8.000 lei pentru plata la Ecoaqua, aşa cum rezultă din adresa liceului.

La capitolul 67, la solicitarea Direcţiei tehnice, se adaugă poziţie bugetară pentru Lucrări de întreţinere/reparaţii dotări parcuri şi mobilier urban în suma de 200.000 lei, iar pentru tăiere, toaletare copaci şi scos cioate, se suplimentează suma de 50.000 lei.

La acelaşi capitol bugetar, având în vedere că sumele au fost trimestrializate începând cu trimestrul III şi se întind pe tot anul, la solicitarea parohiilor, se propune virarea sumelor şi comasarea acestora în trimestrul II, pentru plata lucrărilor pe care acestea le au în desfăşurare.

Pentru continuarea execuţiei aşezământului social, de pe lângă parohia Sf. Gheorghe, se propune suplimentarea cu 100.000 lei, solicitarea acesteia fiind de 200.000 lei. Se suplimentează pentru Capela Sf. Împăraţi Constantin şi Elena suma de 5.000 lei.

La capitolul 74, la propunerea Direcţiei tehnice, se adaugă la poziţia bugetară Racorduri canalizare menajeră în municipiul Călăraşi cu suma de 40.000 lei.

Tot la propunerea Direcţiei tehnice, suma de 45.000 lei se propune a fi alocată pentru cheltuieli de capital – Racordare la utilităţi şi amenajare zona Parcare PMC.

Având în vedere Situaţia privind necesarul de la bugetul de stat pentru decontarea lucrărilor/serviciilor şi a altor cheltuieli pentru obiectivul de investiţii „Execuţie lucrări şoseaua de Rocadă, municipiul Călăraşi”, transmisă MDRAPFE, atât la partea de venituri (cod 42.65), cât şi la cea de cheltuieli (cap.84), se adaugă suma de 393.000 lei.

Având în vedere prevederile HCL nr.33/23.03.2017, prin care s-a aprobat finanţarea, începând cu data de 1 mai 2017, a cheltuielilor curente şi de capital necesare funcţionarii Serviciului Public Centrale Termice şi de Administrare a Fondului Locativ Călăraşi, integral de la bugetul local al municipiului Călăraşi, se impune rectificarea bugetului propriu al municipiului Călăraşi pe anul 2017 pentru includerea în acesta şi a Serviciului mai sus menţionat şi, concomitent scoaterea acestuia din bugetul instituţiilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii. Astfel, veniturile pe care le va încasa, începând cu data de 1 mai, Serviciul Public Centrale Termice şi de Administrare a Fondului Locativ Călăraşi, se vor constitui că venituri proprii la bugetul local.

Serviciul Public Centrale Termice şi de Administrare a Fondului Locativ Călăraşi va fi finanţat de la bugetul propriu al municipiului, iar veniturile încasate se vor vira integral la acesta. Astfel, la capitolul 70 se adaugă suma de 4.167.000 lei, bugetul instituţiei în cauză, trimestrializat aşa cum se prezintă în Anexă nr. 1 la prezenta.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Locuri de muncă vacante în meseriile de sudor și electrician

Firma SC EURO COMFORT SRL, din localitatea Călărași, oferă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași (AJOFM...

Închide