Primar Ionel Tatu (Vâlcelele): „Încheiem anul acesta cu câteva proiecte finalizate şi altele care aşteaptă finanţarea”

Ionel Tatu a devenit primar al comunei Vâlcelele în vara acestui an, fiind la primul său mandat în fruntea comunei. Deşi au trecut doar 6 luni de la preluarea funcţiei de primar, Ionel Tatu a reuşit să puncteze câteva realizări pe agenda sa.

Început în aprilie 2016, drumul (DC 25) ce leagă localităţile Vâlcelele şi Bogdana (comuna Dragoş Vodă) a fost inaugurat în luna septembrie a acestui an. Proiectul, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, a avut o valoare de 1 milion de euro şi a presupus asfaltarea a 4,7 km de drum şi a 2,8 km de trotuare. La inaugurare au paricipat oficialităţi din cadrul Ministerului Dezvoltării, preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă (fost primar al comunei Vâlcelele) şi primarul comunei Dragoş Vodă, Ion Radu Aurel.

Primarul comunei Vâlcelele spune că va continua asfaltarea drumurilor din comună şi în anul 2017, având depus un proiect, tot pe PNDL, pentru reabilitarea a încă 6,5 km. În cadrul aceluiaşi Program a fost depus un al doilea proiect ce vizează  modernizarea Bazei Sportive. Ambele proiecte au o valoare de aproximativ 1 milion de euro fiecare.

De asemenea, în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), a fost declarat eligibil un al proiect pentru asfaltarea a 4,5 km de drum, în valoare de 1 milion de euro, pentru care se aşteaptă finanţarea.

Asfaltarea drumurilor din localităţile comunei este prioritatea principală a lui Ionel Tatu, acesta propunându-şi ca până la finalul mandatului să poată reabilita peste jumătate din drumurile comunale, pe care s-a turnat deja piatră.

Mare iubitor al sportului, primarul Tatu a depus documentaţia la Compania Naţională de Investiţii pentru construcţia unei săli de sport lângă şcoala din comună.

Pentru că ne aflăm în pragul sărbătorilor de iarnă, Primăria Vâlcelele a pregătit peste 200 de pachete pe care le-a oferit copiilor dar şi persoanelor nevoiaşe din comună.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide