Primar Irinel Roman: „Îndemnăm populaţia la calm, să evite locurile aglomerate şi să nu distribuie ştiri neverificate”

Mircea Brânduşă. Odată cu noile ordonanţe militare şi cu decretul prezidenţial de continuare a stării de urgenţă, autorităţile locale ale comunei Chirnogi au anunţat noi decizii pentru a preveni îmbolnăvirea cu coronavirus a locuitorilor. O atenţie specială este acordată mijloacelor de transport în comun, au precizat oficialii primăriei într-un comunicat de presă.

Firmele de specialitate care asigură transportul navetiştilor aplică măsuri de dezinfecţie în autobuze şi microbuze.

„Dezinfecţia se face de preferat la finalizarea traseului, la capăt de linie”, spun reprezentanţii firmei. Alte măsuri se referă la igienizarea spaţiilor comune ale instituţiilor publice din localitate, inclusiv prin achiziţionarea de soluţii antibacteriene şi dezinfectanţi. Prin grija Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă au fost distribuite măşti de protecţie personalului din cadrul aparatului de specialitate al primarului şi din cadrul serviciilor subordonate. Primarul Irinel Roman, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, şi membrii Comitetului au decis ca pe durata întreruperii cursurilor şcolare, instituţiile de învăţământ din comună să fie supuse acţiunilor de dezinfectare. În plus, se sistează şi activitatea grădiniţelor. Măsuri de dezinfecţie au luat şi serviciile subordonate primăriei Chirnogi: Asistenţă Socială, Impozite şi Taxe Locale.

Pentru plata taxelor şi a impozitelor, cetăţenii au fost direcţionaţi să folosească cu prioritate metodele de plată online acolo unde este cazul. S-au achiziţionat suplimentar materiale dezinfectante, fiind alocate din bugetul local toate sumele necesare pentru completarea stocurilor de materiale dezinfectante. Se vor efectua acţiuni de igienizare la toate instituţiile publice din subordinea Primăriei, a spaţiilor destinate publicului, precum şi a spaţiilor pentru angajaţi, cu substanţe antibacteriene/biocide. Primăria a informat locuitorii că evenimentele care se vor desfăşura pe raza comunei, respectiv, nunţi, botezuri, înmormântări vor avea nevoie de avizul DSP, iar abia apoi vor fi încuviinţate şi de autorităţile locale, cu prevederea respectării măsurilor din ordonanţele militare. Primarul comunei Chirnogi, Irinel Roman, a făcut şi un apel către populaţie: „Îndemnăm populaţia la calm, să evite locurile aglomerate şi să nu distribuie ştiri neverificate. Primăria va informa populaţia cu privire la toate măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus.

Până în prezent în comuna noastră nu se înregistrează persoane infectate şi carantinate. Există doar 18 locuitori izolaţi cărora, conform HCL nr. 2/2020 a CLSU (publicată pe pagina de web a comunei, www.comunachirnogi.ro), li se asigură alimentele de bază şi produse de igienă prin persoanele special desemnate. În ciuda acestui virus, vă asigur că vom continua lucrările de construcţie la următoarele obiective de investiţie: Construire grădiniţă cu program prelungit, în comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi – stadiu de execuţie 20%; Reabilitare şi modernizare Şcoală nr. 3, local 2, comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi – stadiu de execuţie 60%; Înfiinţare parc tematic piscicol în comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi – stadiu de execuţie 10%. Fiind în preajma sărbătorilor Pascale, va doresc tuturor sănătate! Hristos a Înviat!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide