Primăria Călărași a chemat la discuții firma REBU pe tema colectării defectuoase a gunoiului

Marți, 21 august, primarul municipiului, Daniel Ștefan Drăgulin împreună cu viceprimarul Viorel Ivanciu au avut o întâlnire cu reprezentanții firmei de salubritate Rebu, ai Gărzii de Mediu și ai Ecomanagement Salubris unde s-a discutat situația colectării gunoiului din oraș.

S-au adus la cunoștință reprezentanților Rebu nemulțumirile Primăriei Călărași legate de colectarea gunoiului din zona blocurilor, lucru datorat utilajelor insuficiente și situații în care nu se respectă programului de colectare (conform contractului, firma de salubrizare este obligată să ridice gunoiul de două ori pe săptămână și ori de câte ori este nevoie).

În repetate rânduri s-au preluat sesizările cetățenilor, nemulțumiți de faptul că pubelele de depozitare sunt pline, și s-au redirecționat către Rebu pentru rezolvare.

De asemenea, societatea de salubrizarea a fost informată și asupra unui aspect important, cel legat de reciclare. În multe puncte de depozitare a gunoiului menajer nu există containere pentru reciclarea plasticului, sticlelor, hârtiei, metalului, cât și a resturilor vegetale, iar cetățenii nu au unde depozita reciclabilele și vegetalele, chiar dacă populația a fost informată, în repetate rânduri despre importanța reciclării, lucru ce influențează major prețul colectării gunoiului.

S-a stabilit de comun acord cu toți cei prezenți la această întâlnire, formarea unei comisii de control al platformelor de depozitare din zona blocurilor și, pe cât posibil, depistarea societăților care nu au contracte încheiate cu Rebu și depozitează ambalaje și alte resturi necorespunzător. Din comisie vor face parte reprezentați ai Primăriei Călărași, Rebu, Garda de Mediu, Ecomanagement Salubris și Poliția Locală, iar verificările se vor efectua în zilele de luni și joi.

Primăria Călărași menționează faptul că funcționari ai instituției continuă să monitorizeze activitatea societății de salubrizare, iar cetățenii trebuie să știe că orice sesizare legată de colectarea gunoiului o pot face la numerele de telefon 0242/313.117 (8.00-16.00) și 0741/098.200 (06.00-22.00).

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide