Primăria Călărași | Împrumut de 41,5 milioane lei pentru realizarea unor investiții de infrastructură

Proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne în valoare de 41.572.000 lei pentru realizarea unor investiții de infrastructură a fost aprobat de consilierii locali călărășeni.

Investițiile publice propuse la finanțare:

1.Modernizare străzi în cartierul Mircea Vodă, Municipiul Călărași – lot 2

Pentru investiţia ,,Modernizare străzi în cartierul Mircea Vodă, Municipiul Călărași – lot 2”, valoarea estimată este de 11.405.000 lei cu TVA.

Străzile propuse pentru a fi reparate sunt: Ciocârliei, Digului, Luceafărului, Pescăruș, Aleea Canalului, G-ral Constantin Pantazi, Macului, Mușețelului, Panduri, Prelungirea Luceafărului, Prelungirea Mihai Viteazu, Zăvoiului.

Din această investiție a fost realizată strada Sulfinei și sunt în curs de realizare următoarele străzi: Grădiștea, Năvodari, Crângului, Mihai Viteazul și Dumbravei.

2.Rețea canalizare menajeră si pluvială cartier Măgureni, Municipiul Călărași

Valoarea investiției este de 4.085.000 lei cu TVA. Amplasamentul pe care se vor realiza lucrările de extindere rețea canalizare menajeră și pluvială îl reprezintă trama stradală și trotuarele aferente, situate în intravilanul localității în cartierul Măgureni.

Cartierul Măgureni este format din următoarele străzi pe care sunt amplasate un număr de 334 gospodării cu o populație de 981 cetățeni, după cum urmează:

– Str. Agricultori, str. Viilor, str. Păcii, str.D.Bolintineanu, str.V.Conta, str.V.Tepes, Petrosani, Intr.Petrosani, str. Lupeni, str. Rândunelelor, str. D. Cantemir, str. Vasile Lupu, str. Nr.1, str. Nr. 3.

3.Modernizare strazi cartier Măgureni

Valoarea investiției este de 6.680.000 lei cu TVA. Străzile ce fac obiectul prezentei documentații sunt în numar de 16, iar în urma măsurătorilor efectuate în teren lungimea străzilor care se vor moderniza este de 4305,30 m.

Străzile care se vor moderniza sunt Str. Păcii, Str. Petroșani, Str. Lupeni, Str. Dimitrie Cantemir, Str. Rândunelelor, Str. Vasile Lupu, Intr. Păcii, Str. Mircea Vodă, Str. Vlad Țepeș, Str. Vasile Conta, Str. Dimitrie Bolintineanu, Str. Costache Negruzzi, Intr. Petroșani, Str. Agricultori, Str. Viilor, Str. Prel. Vasile Conta.

Dintre aceste 16 străzi, str. Păcii și str. Petroșani sunt străzi de categoria III cu doua benzi de circulație, iar restul de 14 străzi sunt de categoria IV cu o bandă de circulație.

4.Amenajare peisagistică și modernizare b-dul N. Titulescu între str. Cornișei și str. Locomotivei

Valoarea investiției este de 7.130.000 lei cu TVA. Principalele lucrări ce vor fi executate în cadrul proiectului sunt:

–  Suprafață asfaltată  = 13.520 mp

–  Suprafață Trotuare  =  8.291 mp

–  Suprafață Zone Verzi = 5.635 mp

5.Reabilitare și modernizare strada Grivița, municipiul Călărași

Valoarea investiției este de 10.310.000 lei cu TVA.

6.Rețea canalizare pluvială strada Locomotivei

Valoarea investiției este de 1.962.000 lei cu TVA.

Amplasarea statiei de colectare-pompare este propusă a se amplasa pe zona de carosabil, la intersecția străzilor Dacia cu Locomotivei. Din cauza faptului că panta terenului natural nu este una favorabilă, care să asigure o scurgere gravitațională către zona în care canalizarea pluvială ar putea fi preluată, au fost concepute două tronsoane cu scurgere gravitațională către un punct minim (din punct de vedere al cotei terenului natural) unde se propune amplasarea unei stații de colectare-pompare.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide