Primăria Călărași | Modernizarea bulevardului Titulescu a presupus îndepărtarea betonului existent deoarece carosabilul va fi reconfigurat

Lucrările de modernizare ale Bulevardului Nicolae Titulescu au demarat de aproximativ 10 zile, pe tronsonul cuprins între Cornișei și Prel. București – valoarea contractului: 6.230.128,19 lei fără TVA. Modernizarea acestui bulevard, propusă prin proiect, presupune efectuarea unui sistem rutier nou conform normativelor în vigoare pentru o perioadă de perspectivă a traficului de 15 ani.

Un proiect de reparație ce presupune turnarea de covoare asfaltice peste structuri existente ar avea o perioadă de perspectivă de maximum 3 ani după care ar începe din nou procesul de degradare prin transmiterea la suprafață a fisurilor din dalele de beton existente.

Mai mult de atât, Bd. Nicolae Titulescu nu poseda o structură rutieră omogenă, grosimile straturilor existente nefiind constante, acestea variind pe distanțe scurte, lucru observat și în degradările structurale (fisuri, tasări diferențiate etc.) apărute de-a lungul anilor.

Prin proiect este prevăzută și lărgirea părții carosabile a bulevardului, pentru execuția de locuri de parcare, fapt ce necesită o reaxare a bulevardului. Daca se încerca lărgirea pe aliniamentul existent, diferența de material nou/vechi presupunea apariția de fisuri longitudinale.

În concluzie, proiectul presupune MODERNIZAREA Bd. Nicolae Titulescu NU REPARAȚIA acestuia! Diferența este reprezentată de perioada de serviciu (modernizare 15 ani/reparație 3 ani, anii reprezentând distanța în timp scursă până la următoarea reparație capitală necesară).

12 tei aflați în zona verde vor fi relocați, reușindu-se extragerea lor cu tot cu rădăcină din pâmânt. De asemenea, construcția metalică de pe scuar va fi relocată.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide