Primăria Călărași/ Strada Grivița va fi astfaltată integral iar scuarul de pe Prel. București va fi gata în aprilie

Rodica Zaharia. Lucrările de infrastructură din municipiul Călărași sunt principala prioritate a administrației locale, scuarul și mai multe artere principale de circulație urmând să fie reabilitate în întregime în această primăvară.

„Avem în vedere, în primă fază, realizarea scuarului. În circa o săptămână se începe lucrul la partea electrică și de automatizare, ulterior vom începe să supraînălțăm cu acele borduri pe care le-am făcut. Eu sper ca la începutul lunii aprilie acest scuar să fie gata. Spun acest lucru pentru că vin și zile nefavorabile. În a doua fază, pot să vă spun că am făcut o solicitare către Ecoaqua și Hidroconstrucția să îmi dea un punct de vedere cu privire la posibilitatea de a turna astfalt pe București și mai ales pe strada Grivița, stradă care va fi astfaltată integral. Aștept un punct de vedere pentru că nu vreau să încep niște lucrări și apoi să fiu acuzat că nu se pot justifica banii, aici se are în vedere și termenul de un an de  garanție după terminarea lucrărilor. Dar nici în halul în care arată strada Grivița nu se poate aștepta. E normal ca șoferii să fie supărați, iar noi nu putem să o lăsăm așa”, precizează Drăgulin.

Nu numai scuarul situat pe strada București și strada Grivița sunt printre prioritățile edilului călărășean, ci și alte străzi din municipiul Călărași.

„În bugetul Primăriei Călărași de anul acesta au fost prinse și alte străzi care nu s-au regăsit în CL8 și aici vorbesc de străzile din cartierul Mircea Vodă, străzile din spatele „Farfuriei”, străzile perpendiculare cu Strada București și Prelungirea București începând de la Panduri, Victoriei și până la Nicolae Titulescu, dar și altele. Nu pot să dau termene de începere a lucrărilor, ele au fost scoase pe SEAP, așteptăm clarificări, după desemnarea căștigătorului așteptăm trecerea termenului de contestații și abia apoi putem spune că vom începe lucrările. Noi am demarat de anul trecut o parte din licitații tocmai pentru a începe anul în forță. Vrem să terminăm de reabilitat Cornișei și Progresul, astfel încât atunci când se va lucra pe București și Grivița circulația să fie deviată pe aceste străzi. Am tot interesul să terminăm cât mai repede și cât mai bine aceste lucrări, nu atât din punct de vedere electoral, cât din punctul de vedere al confortului cetățenilor”, a mai punctat primarul Drăgulin.

 

2 Comentarii

 1. 19 februarie 2016 - 12:40

  Sa speram ca cele doua strazi: Bucuresti si Grivita se vor asfalta si nu va fi o lucrare de mantuiala…

  Raspunde
 2. George
  20 februarie 2016 - 21:32

  consider ca sunt lucruri mult mai utile decat plantarea panselutelor si a altor plante cum sunt cele de la orizont, asemanatoare cu varza…

  Sigur, arata bine, e frumos dar facut cu cap nu doar sa punem ceva verde acolo, ca si bunuenile sunt verzi si cresc fara interventia autoritatilor locale si sunt si gratis.

  Lucruri prioritare cum ar fi:
  – un asfalt bun si fara gropi sau plombe iesite in relief
  – trotuare pe care sa mergi nu sa faci slalom
  – transformarea drumurilor forestiere din Mircea voda si aduse la stadiul de strada
  – rezolvarea problemei cu mirosul ala de te baga inapoi in casa cand vrei sa iesi seara la o plimbare. O fi scuarul inflorit dar nu-l acopera 😉

  Cu putina seriozitate din partea autoritatilor locale se pot face lucruri bune si durabile si apoi le putem infrumuseta cu panselute.
  O dorinta de a lasa ceva in urma ta, ceva care atunci cand nu vei mai fi in funtia de primar, consilier etc. si te vei intalni cu cei datorita carora ai detinut functia pe care ai avut-o sa te salute si sa te priveasca cu respect nu sa se uite dupa tine si sa zica “si asta a fost la fel ca aia dinaintea lui, n-a facut nimic, a furat cat a putut!”

  Dorinta asta daca ar fi in fiecare ar face minuni. O dorinta sincera nu una aparenta!

  Spor in toate!

  Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide