Primăria Călărași vrea să reducă birocrația și să simplifice procedurile administrative cu bani europeni

Primarul Municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a semnat, la sediul instituției, un nou contract de finanțare europeană nerambursabilă, oferită de Programul Operațional Capacitate Administrativă-POCA 2014-2020.

Proiectul „Sistem integrat pentru simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației la nivelul Municipiului Călărași” are un buget din partea Uniunii Europene de circa 608.000 euro și o cofinanțare din partea bugetului local de 2%, iar implementarea se va derula pe parcursul a 24 luni.

Pe scurt, proiectul își propune o eficientizare a activității la nivelul instituției, prin simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni.

Sistemul de optimizare care va fi implementat la nivelul instituției noastre va avea funcționalități gândite pentru reducerea birocrației, dar și pentru îmbunătățirea fluxurilor de comunicare din interiorul administrației publice locale.

Printre acestea se regăsesc: servicii online de taxe și impozite locale, registratură și registru agricol, aplicații mobile pentru serviciile adresate cetățenilor, software și sistem bonuri de ordine și servicii configurare bază de date urbanism pentru emitere și informare automată.

Prin proiectul ce urmează a fi implementat, se dorește reducerea timpilor de așteptare în procesarea unei cereri din partea cetățeanului, informatizarea și automatizarea unor procese pentru îmbunătățirea interacțiunii dintre beneficiarul de servicii publice și administrația publică locală.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide