Primăria mai face un pas pentru facilitarea construirii unui nou supermarket în Călăraşi

RODICA DOHOT. Votul consilierilor locali a fost unul pozitiv în ceea ce priveşte acordul de principiu pentru concesionarea Pieţei Mari în vederea construirii unui supermarket. De ceva timp, autoritățile locale caută soluții pentru a găsi un investitor care să concesioneze Piața Mare, astfel încât și în această zonă comerțul să se desfășoare într-un mod mai civilizat.

Chiar dacă, de-a lungul timpului, au existat diverse idei de reamenajare, până acum nimeni nu a acţionat. La un moment dat, imobilul a fost o atracţie pentru reprezentanții Lidl, dar totul a rămas la stadiul de discuţie. Până la urmă, s-a făcut o cerere pentru concesionarea  a 3170 mp, printr-o adresă făcută de SC Teknollogik Management SRL, în data de 5 iulie 2013.

Potrivit raportului întocmit de compartimentul de specialitate al primăriei, concesionarea acestei suprafețe de teren va conduce la îmbunătățirea aspectului în zonă și conferă o mai bună valorificare a bunurilor aparținând patrimoniului municipiului.

„Anterior concesionării se va emite un certificat de urbanism pentru suprafața propusă, în vederea stabilirii condițiilor în care se poate realiza investiția. De asemenea, se va realiza înscrierea în cartea funciară a suprafeţei de teren ce aparţine domeniului privat”, se consemnează în raportul comisiei de specialitate din cadrul Primăriei Călăraşi.

„Primăria Călăraşi a primit o solicitare pentru a se construi un supermarket în locul unde este amplasată Piaţa Centrală, un lucru foarte bun zic eu, Billa sau Mega Image. Proiectul a primit avizul favorabil al consilierilor, iar la începutul lunii august, constructorul ar trebui să primescă autorizaţie de începere a lucrărilor”, a declarat pentru Obiectiv, primarul Daniel Ştefan Drăgulin.

 

1 Comentariu

 1. Cristi
  1 august 2013 - 09:47

  Eu sunt nedumerit de un aspect. Cine este societatea care a concesionat Piata Mare?
  Daca este vorba de SC Teknollogik Management SRL aceasta este o societate conform Ministerului de Finante cu 2 angajati si cu o cifra de afaceri in anul 2012 de doar 79.366 lei si cu o pierdere de 107.831 lei. Asociatii acestei firme sunt Spirescu Vladimir si Spirescu Anda Elena.
  Asadar, Primaria Calarasi cu cine vrea sa construiasca un Supermarket? Cu SC Teknollogik Management SRL?
  Ca Billa si Mega Image nu se vad ca si concesionari…

  Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide