Primăria și CJ Călărași s-au asociat pentru a moderniza cinematograful Victoria din Parcul Central

Conform unei informări a Primăriei Municipiului Călărași, proiectarea reabilitării Cinematografului Victoria se apropie de finalizare. Se va pune accent pe funcționalitatea cinematografică, prin amenajarea unei săli de proiecție cu 120 de locuri, însă sala va putea fi folosită și pentru anumite spectacole, gradenele fiind retractabile.

Căutam, la acest moment, cele mai bune surse de finanțare, printre acestea numărându-se și o asociere cu Consiliul Județean Călărași în vederea depunerii unei aplicații pe Programul Operațional Regional, Axa prioritară 10.

De cealaltă parte, Consiliul Județean Călărași a aprobat, în ședința din luna martie, proiectul de hotărâre privind aprobarea asocierii în parteneriat a Județului Călărași cu Municipiul Călărași în vederea promovării obiectivului de investiții „Centru Multifuncțional Cultural Educațional”.

Astfel, Primăria Municipiului Călărași a fost invitată de către Consiliul Județean Călărași să participe la întâlnirea în cadrul căreia au fost stabilite demersurile în vederea obținerii finanțării proiectului cu titlul „Centru Multifuncțional Cultural Educațional”, proiect care să sprijine dezvoltarea durabilă prin modernizarea zonei centrale a municipiului Călărași. În parcul central din municipiul Călărași, există o clădire în care, de-a lungul vremii, a funcționat cinematograful Victoria, iar în ultimii ani, secția carte pentru adulți din cadrul Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu” Călărași.

Din pricina condițiilor improprii depozitării fondului de carte precum și a condițiilor avansate de degradare a clădirii care nu asigura un climat normal desfășurării activității angajaților precum și a lecturării de către cititori, Consiliul Județean Călărași a demarat construirea unui sediu modern pentru Biblioteca județeană Călărași.

Clădirea, aflată în proprietatea Municipiului Călărași, din cauza lipsei fondurilor necesare reabilitării și modernizării, a ajuns să se afle în prezent într-un stadiu avansat de degradare. Urmare a discuțiilor reprezentanților celor două unități administrativ-teritoriale, a fost reliefată necesitatea colaborării în vederea identificării surselor de finanțare precum și a modalităților prin care se poate reda circuitului civil și cultural această clădire, emblematică pentru municipiul Călărași și pentru Parcul Central.

Astfel, având la bază un parteneriat, Primăria municipiului Călărași se poate alătura Consiliului Județean Călărași (lider de proiect) în eforturile identificării și atragerii de surse financiare din diverse surse, precum cele dedicate prin intermediul Programului Operațional Regional, Axa Prioritară 10 – îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Având în vedere parteneriatele pe care Consiliul Județean Călărași le-a dezvoltat de-a lungul timpului cu instituții de învățământ universitar (ASE, USAMV), precum și necesitatea modernizării unor locații în care tinerii să își petreacă timpul în mod activ și în care să dezvolte activități extracuriculare, apreciem că este oportună dezvoltarea unui centru multifuncțional care să ofere spații versatile pentru proiecții, expoziții, workshop, lansări de carte, etc.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide