Primăriile și instituțiile publice pot cere fonduri pentru finanţarea reţelei de alimentare a maşinilor electrice

A fost demarat Ghidul Programului de dezvoltare a infrastructurii de încărcare a autovehiculelor electrice și hibrid – „Infrastructura de alimentare verde”. Astfel, primăriile, instituțiile publice și agenții economici pot dezvolta în perioada următoare proiecte de infrastructură de alimentare verde după regulile descrise în ghidul de finanțare. Acestea vor putea fi depuse pentru finanțare în perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2016, la sediul Administrației Fondului pentru Mediu.

Obiectul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a autovehiculelor cu energie electrică. Scopul Programului îl reprezintă stimularea utilizarii autovehiculelor electrice și electrice hibrid plug-in și contribuirea la atingerea țintei, cu titlu indicativ de până la 6.000 de stații de reîncărcare accesibile publicului, până în anul 2020.

Programul „Infrastructura de alimentare verde” este destinat persoanelor juridice, respectiv: primăriilor din localități cu mai mult de 50.000 de locuitori, instituțiilor publice și agenților economici din astfel de orașe dar și agenților economici ale căror sedii sociale sau puncte de lucru au acces direct la autostrăzi, drumuri europene și drumuri naționale. Fiecare dintre acesti beneficiari poate aplica la AFM pentru instalarea de puncte de încarcare si poate beneficia de finanțarea a 80% din costurile unui astfel de proiect. Suma maxima pe care o poate solicita o primărie, instituție publică sau un agent economic este de 900.000 de lei – aproximativ 200.000 de euro.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide