Proaspăt asfaltate, străzile din Lotul 2 Mircea Vodă au intrat în reparații

Asfaltate în toamna anului trecut, străzile din Lotul 2 Mircea Vodă (Panduri, Victoriei, Năvodari) au intrat deja în reparații, chiar înainte de recepția lucrării, programată pentru luna viitoare. Lucrările de decopertare sunt executate pe lângă bordură din cauza unei deficiențe de turnare a asfaltului.

Mai exact, conform spuselor directorului tehnic din Primăria Municipiului Călărași, Marian Gheorghe, s-a constat că asfaltul este turnat greșit, fapt ce nu permite preluarea apelor pluviale de către geigere.

Constructorul, firma Oyl Company din Slobozia, s-a văzut nevoit să intervină la covorul asfaltic turnat uniform pe toată suprafața carosabilă, prin decopertare, și să-l peticească după ce va fi adus la nivelul corespunzător.

Normal ar fi fost ca acest aspect să fie aniticipat din momentul turnării asfaltului, dar.. a fost o scăpare tehnică. Așa cum s-a întâmplat și cu bordurile care nu au fost coborâte la nivelul asfaltului, în intersecții, pentru a perimte un acces facil de pe un trotuar pe altul.

Primăria Călărași a alocat pentru asfaltarea străzilor din Lotul 2 suma de 3.573.453 lei:

-Str. Macului – 431 m

-Str. Navodari – 642 m

-Str. Victoriei – 840 m

-Str. Panduri – 1062 m

La începutul acestei luni a fost semnat contractul ce vizează proiectarea și execuția pentru proiectul ”Modernizare străzi în cartierul Mircea Vodă, municipiul Călărași”- Lot 1.

În urma procedurii de achiziție, a fost declarată câștigătoare asocierea dintre Bertoni Construct SA, Frasinul SRL și Komora SRL. Termenul de execuție a lucrărilor este de 13 luni de la semnare, din care o lună proiectarea și 12 luni execuția.

Proiectul implică modernizarea a cinci străzi din cartierul Mircea Vodă (zona de case), astfel:

Grădiștea – 687,954 ml

Năvodari – 935,909 ml

Crângului – 1083,202 ml

Mihai Viteazul – 1022,452 ml

Dumbravei – 905,187 ml

Valoarea totală a contractului este de 6.271.712,96 lei fără TVA.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Primăria Călărași/Proiect cu finanțare REGIO pentru modernizarea zonei centrale a municipiului Călărași

Un alt proiect cu finanțare europeană pe care Primăria Municipiului Călărași îl are în pregătire este cel care își propune...

Închide