Problemele Spitalului Călărași pe masa Ministerului Sănătății/Președintele CJ, Vasile Iliuță a mers la Minister

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a mers la Ministerul Sănătății, pentru a discuta problemele Spitalului Călărași. Vasile Iliuță a declarat într-o conferință de presă organizată în data de 10 august,  că a mers personal la Minister. „Am mers la Minister cu problemele pe care le are Spitalul Judeţean Călăraşi. În urma şedinţei pe care am avut-o cu şefii de secţie am constat că avem nevoie de aparatură medicală aproape pe toate secţiile, fiecare a cerut aparate. Am discutat despre lipsa aparaturii medicale din spital. Am spus că o să asigurăm o cofinanţare mai mare de 10%, numai să reuşim să aducem aparatura de ultimă generaţie.”

De asemenea, președintele CJ, Vasile Iliuță a discutat și problema finanțării numărului de paturi din spital. „Cu ministrul sănătății am discutat și această problemă de evaluare a numărului de paturi din spital, călărașiul are 570 de paturi. Astăzi noi primim bani pentru 470 de paturi. Noi suntem încadrați la 2.9 paturi pentru 1.000 de locuitori. Unele județe au 6 paturi la 1.000 de locuitori.”

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele CJ, Vasile Iliuță a adus în discuție și datoriile cu care se confruntă spitalul. „Avem 1 milion de lei datorii ale Spitalului, sunt facturi neachitate la servicii. Sunt datorii acumulate pe două luni. Cu ce am primit de la CAS  nu am putut să le acoperim. Nu am putut să acoperim, ele vin cu o restanţă. Cred că le vom completa la final de an, vom mărim bugetul Consiliului Judeţean şi cred că o să le achităm noi Consiliul, la final de an.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide