Produse de panificaţie, confiscate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice

Poliţiştii din Călăraşi desfăşoară acţiuni pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor, prin verificarea respectării prevederilor legale privind comercializarea produselor alimentare.

În urma controalelor efectuate pentru verificarea legalităţii achiziției, prelucrării și comercializării produselor de patiserie și cofetărie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au demarat cercetări pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi au indisponibilizat peste 1,7 tone de materie primă şi produse.

Premergător Sărbătorilor Pascale, poliţiştii desfăşoară acţiuni pentru protejarea populaţiei împotriva actelor ilicite de comerţ cu produse alimentare specifice.

Ieri, în urma controlului efectuat la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale din municipiul Călăraşi au fost depistate 1.100 kg de materie primă, peste 600 kg de produse semipreparate de cofetărie și 325 cozonaci, pentru care administratorul nu a putut prezenta la momentul verificărilor documente de proveniență sau rapoarte de producție, rețetare și note intrare-recepție.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi au demarat cercetări pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Au fost indisponibilizate produsele în valoare de peste 44.000 lei şi au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei conform OUG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

În urma acţiunilor desfăşurate în ultimele zile, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au aplicat alte 36 de sancţiuni contravenţionale pentru comiterea de fapte de natură economică, valoarea totală a amenzilor depăşind 400.000 lei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide