Profil de preşedinte: Dorinel Dincă

Mircea Brânduşă. De foarte mulţi ani lumea fotbalistică a judeţului Călăraşi îl ştie de „MOTANUL”, dar acasă probabil i se mai spune şi Viorel, de la celălat prenume al său. Dar, Dorinel Dincă, actualul şi mai mult ca sigur viitorul preşedinte al AJF Călăraşi poate fi considerat un personaj complex. Sub masca omului de rând, pe care o afişează zi de zi, se zvârcolesc de-avalma ambiţie, toleranţă, duioşii, duritate, sensibilitate, boemie, rigoare şi nu în ultimul rând multă generozitate. Calităţi şi defecte regăsite la Machiavelli, Eminescu, Fărâmiţă Lambru, Dostoievski… ăştia mi-au venit în minte acum.

Cu o dotare biologică excepţională, a râs în nasul antrenorilor pe care i-a avut şi care i-au predat puritatea vieţii extrasportive şi probabil a plâns pe creştetele juniorilor care, crezând că îl pot imita, şi-au rupt gâtul, a fost un fotbalist tenace, atacant cerebral, dăruit, cu spirit mobilizator legându-şi pe vecie de echipa fanion a oraşului şi de premiile primite în topul fotbaliştilor călărăşeni.

Ca arbitru a explodat foarte repede, ajutat de o inteligenţă incontestabilă şi o instruire reală în cunoaşterea şi aplicarea legilor jocului. Azi, după era Caţaroş şi regretatul Tache Ionescu, se zice că e cel mai bun preşedinte de AJF, de luni până vineri şi doar unul comun, sâmbăta şi duminica atunci când se joacă „Liga Tractoriştilor şi cea a Căruţaşilor”, când nu vrea să asculte vocea neşcolită din străfunduri a instinctului. Ironia, pe care o împroaşcă precum sconcsul mireasma, s-a întors, nu odată, împotriva lui, primind uneori reproşuri, de multe ori nefondate. Viaţa l-a tăvălit şi prin pulberea drumului, atunci când a luat drumul Americii, dar a ştiut mereu să se scoale, să se scuture şi să îşi reia cursa pe urmele visurilor sale.

La întoarcere, a apărut un alt „Motan” cu înfăţişarea adaptată unui personaj negativ dintr-un serial de succes din ţara de unde s-a întors: peste fosta lui ştrengărie luminată de isteţime s-a aşternut masca durului cu profil de preşedinte, hotărât să aducă fotbalul călărăşean pe cele mai înalte culmi. Ca să folosesc un termen din teatru, regia este perfectă, căci ochelarii de soare şi calviţia prematură rotunjesc personajul meu la dimensiunea lui clasică. După 4 ani de mandat, umerii lui Dincă sunt apăsaţi de povara calificării echipei Agricola Borcea în tumultul Ligii a III-a, dar şi de grija competitoarelor care îşi desfăşoară activitatea sub streaşina casei albe a fotbalului călărăşean. Bărbătos şi deştept, nu se lasă cocârjat.

Ca orice individ cu personalitate are partizani şi inamici. Primii îl aplaudă, ceilalţi îl aşteaptă la cotitură. Până la scadenţă, pe 17 februarie 2018, atunci când Comitetul Executiv al AJF a decis că vor fi noile alegeri pentru funcţia de preşedinte, „Motanul” aleargă prin judeţ după voturi. Personal, cred că nu va exista un contracandidat serios pentru această funcţie şi chiar dacă va fi, o să îl citez pe Dincă de acum 4 ani: „VOI CÂŞTIGA ACESTE ALEGERI ÎNCĂ DIN PRIMUL TUR”! Realizările sale îl impun în această funcţie!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
ÎNTÂMPLĂRI DIN CINCIZECI DE ZILE DE IARNĂ

Regele Mihai I al României a murit marţi (iar „marţi”!), 5 decembrie 2017, în Elveţia. Autorităţile române stabilesc Funeralii naţionale,...

Închide