Program de sprijinire a IMM-urilor, finanțat de BERD

Programul “Small Business Support”, care facilitează contactul între Întreprinderile Mici și Mijlocii și serviciile de consultanță în afaceri, prin consultanți locali sau experți internaționali, va continua să fie aplicat în România pentru următorii cinci ani, cu finanțarea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Guvernul a aprobat astăzi,  semnarea unui Memorandum în acest sens între Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri din România și BERD.

Programul “Small Business Support” are scopul să sprijine dezvoltarea a 500 de IMM-uri din România și să contribuie la crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, își propune să contribuie la dezvoltarea capacității instituționale a acestora prin transfer de cunoștințe, metode și instrumente, precum și prin valorificarea relațiilor cu instituțiilor financiare partenere și alți finanțatori din România care să ofere sprijin pe termen lung sectorului IMM-uri.

Programul joacă un rol important în misiunea BERD. Pe lângă finanțarea capitalului, BERD ajută la dezvoltarea antreprenoriatului, facilitând accesul IMM-urilor la servicii de consultanță profesionale, menite să ofere instrumentele necesare pentru a se dezvolta. Small Business Support facilitează contactul între Întreprinderile Mici și Mijlocii și serviciile de consultanță în afaceri, prin consultanți locali sau experți internaționali.

Programul se derulează în România din 1993, este finanțat de donatori, iar până în prezent a primit peste 9 milioane de euro pentru sprijinirea activităților din România. Finanțarea activităților s-a făcut de către Austria, Uniunea Europeană, Canada, Luxemburg, Japonia, Marea Britanie. Peste 100 de consultanți locali au fost instruiți să ofere asistență în afaceri, peste 350 de antreprenori locali au fost instruiți în aptitudini antreprenoriale de bază. Asociația Consultanților în Management din România, membru al asociațiilor internaționale care promovează standarde de consultanță în management, a primit sprijin pentru a-și dezvolta capacitatea instituțională.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Acţiune de reducere a riscului rutier, desfăşurată de poliţişti, pe raza municipiului Călăraşi

În perioada 03 – 04 martie 2015, poliţiştii Biroului Rutier Călăraşi au desfăşurat o acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă...

Închide