Proiect Grădiniţa Amicii Călăraşi – „Cartea, prietena mea”

„Copiii citesc tot mai puţin” – este o afirmaţie pe care o auzim, din păcate, din ce în ce mai des. Cartea este sursa principală de miraje, dar astăzi primează calculatorul, tableta, telefonul şi televizorul şi asta pentru că oferă atractivitate, spectaculozitate şi nu cere efort mintal special, de aceea lectura pierde teren, pentru aceasta, noi, educatoarele: Chiru Mariana, Popa Valeria, Stoian Letiţia, Enică Dumitra şi Sava Mariana, de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Amicii” Călăraşi, am realizat un Proiect de Parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Călăraşi cu scopul de a face cartea, prietena copiilor.

Prima întâlnire a copiilor cu doamnele bibliotecare Stan Elena şi Popescu Adriana a fost interesantă, plăcută şi aşteptată cu multă nerăbdare. Le-au vorbit copiilor despre importanţa cărţilor în viaţa lor.

În alte activităţi, noi, educatoarele, le-am precizat că ascultând, citind cărţi (atunci când vor fi mari) nu au decât de câştigat, pentru că vor comunica mai uşor cu lumea din jurul lor, îşi pot exprima gânduri, idei, opinii, stări, sentimente.

Cartea trebuie să fie o prietenă pentru fiecare copil. Citind-o, copiii vor fi mai sensibili la frumosul din natură şi cel creat de om.

Am continuat să promovăm importanţa cărţii printr-o gamă diversă de activităţi adaptate nivelului de vârstă preşcolară.

Toate au culminat cu vizita la bibliotecă. Bucuria copiilor la întâlnirea cu multitudinea de cărţi a fost manifestată astfel: „Ce multe cărţi, ce frumos sunt aşezate! Păcat că nu ştiu să citesc…” A fost o zi minunată… cu multă eficienţă.

Să nu uităm să oferim copiilor noştri un start mai bun pentru ziua de mâine.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide