Proiecte importante, finalizate în Comuna Dor Mărunt

Mircea Brânduşă. În campania din 2012 Ion Iacomi le transmitea locuitorilor comunei: „Candidez la primăria comunei Dor Mărunt pentru că sunt multe lucruri de făcut şi ştiu că am forţa de a rezolva multe din problemele comunităţii”. Şi aşa a fost! Infrastructura comunală a fost mult îmbunătăţită prin lucrări de pietruire şi asfaltare. Iluminatul public stradal a fost modernizat. Instituţiile de învăţământ au fost reabilitate şi modernizate acolo unde s-a impus. Comuna a devenit mai curată prin ridicarea gunoiului menajer săptămânal. S-au plantat copaci de-a lungul DN 3A. În satul Dâlga a fost construit un nou dispensar uman. Siguranţa cetăţenilor este asigurată de Poliţia Locală. Abandonul şcolar a fost redus prin sprijinirea copiilor de a merge la şcoală. Persoanele cu dizabilităţi au fost ajutate să-şi îmbunătăţească condiţiile de viaţă. Au fost organizate spectacole gratuite pentru toţi cetăţenii comunei. Primăria şi-a îmbunătăţit relaţia cu cetăţenii şi instituţiile din localitate prin servicii transparente.

La sfârşitul primului mandat, Ion Iacomi se adresa locuitorilor cu următorul mesaj: „Vă mulţumesc pentru că mi-aţi oferit ocazia de a fi primarul dumneavoastră. Nu a fost un mandat uşor, am întâmpinat greutăţi mai mari decât mă aşteptam însă n-am renunţat niciodată la proiectele pentru comuna noastră. Sper să am onoarea să vă mai reprezint încă 4 ani”. Acum, la mai bine de un an din cel de-al doilea mandat, Ion Iacomi, primarul comunei Dor Mărunt, face un bilanţ al realizărilor sale:

-Modernizarea iluminatul public stradal la nivelul întregii comune. Proiectul a vizat montarea unor lămpi moderne cu led, tip Solaris, pe toate străzile, la fiecare stâlp, în toate satele comunei. De asemenea se vor înlocui şi moderniza cele 14 puncte de aprindere, acestea fiind complet automatizate. Valoarea proiectului este de aproximativ 2 milioane de lei.

-Construire Grădiniţă în satul Dâlga. Un proiect pentru care administraţia publică din Dor Mărunt s-a zbătut foarte mult. Grădiniţa va fi una modernă, de nivel european. Se are în vedere, de asemenea, modernizarea celorlalte unităţi de învăţământ din comună.

-Proiectul de asfaltare început în 2016 a continuat şi anul acesta. Astfel, s-au turnat ambele straturi de asfalt pe străzile Teiului, Morilor, Garofiţei iar pe strada Grădiniţei s-a turnat al 2-lea strat de uzură. Proiectul de asfaltare a aproximativ 4 km de străzi se apropie de final.

-Depunerea la Ministerul Dezvoltării Regionale a unui nou proiect de asfaltare pentru aproximativ 13 km de străzi în satele Dor Mărunt, Dâlga şi Ogoru.

-Inaugurare teren de sport  la Şcoala Gimnazială din Dor Mărunt Sat.

În luna ianuarie a acestui an, Ion Iacomi, împreună cu echipa sa, a acţionat timp de mai multe zile pentru deszăpezirea străzilor şi caselor îngropate de zăpadă. A fost folosit încărcătorul frontal Komatsu pe care primăria Dor Mărunt l-a achiziţionat prin fonduri europene în anul 2015.

-„ÎMPREUNĂ PENTRU O EDUCAŢIE DE CALITATE!” – Proiect pentru implementarea căruia, Consiliul Local a alocat sumele necesare pentru racordarea la gaz şi punerea în funcţiune a două centrale pe gaz la şcoala Dor Mărunt Sat. Prin aceasta confortul elevilor şi al cadrelor didactice a crescut simţitor.

-Consiliul Local Dor Mărunt a aprobat derularea unei investiţii având ca obiectiv construire  gard cimitir de lângă fostul sediu CAP. Proiect finalizat.

-Organizarea unui eveniment important pentru comunitatea din Dor Mărunt, respectiv Slujba Arhierească a Duminicii dinaintea Înălţării Sfintei Cruci, săvârşită la Biserica „Sf.Gheorghe” de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, ce a slujit înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După Sfânta Liturghie a fost săvârşită slujba parastasului pentru ctitorii Pântecan Marin şi Rada, slujitori şi binefăcători al lăcaşului de cult.

-Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL 2), Unităţii Administrativ Teritoriale Dor Mărunt i-a revenit suma de 10.464.275,12 lei, pentru „Modernizare străzi prin asfaltare, în comuna Dor Mărunt, satele Dor Mărunt, Dâlga şi Ogoru”.

-Organizarea celei de-a 5-a ediţii a Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

Încrezător pe mai departe, Ion Iacomi spune: „La mine a fost şi va fi mereu uşa deschisă pentru cetăţeni. Am încercat să ajut cum am putut. Aşa am considerat eu că trebuie să se comporte un primar, să-i asculte pe oameni şi să încerce să le rezolve problemele atât cât legislaţia îi permite”.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide