Proiectul privind licitaţia pentru transportul local Călăraşi a fost retras

Deşi se afla pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 26 februarie, proiectul de hotărâre privind licitaţia pentru transportul public local a fost retras de executiv. Motivul deciziei constituindu-l unele modificări ce trebuiesc aduse caietului de sarcini. Proiectul va fi readus în discuţie într-o şedinţă ulterioară. Prima încercare de atribuire a transportului de călători a avut loc în toamna anului 2013, când, după votul dat de Consiliul Local, hotărârea a fost atacată în instanţă, fiind suspendată de Tribunalul Călăraşi, recursul Consiliului Local având câştig de cauză la Curtea de Apel abia în vara lui 2014. Drept urmare, Primăria Călăraşi a reluat procedura de licitaţie în toamna anului trecut, au fost cumpărate trei caiete de sarcini, însă numai un singur ofertant s-a prezentat la licitaţie. Este vorba de Alitrans, actualul operator de transport public în comun, care, deşi s-a prezentat la negociere direct, potrivit legii, nu a trecut de caietul de sarcini, oferta societăţii fiind neconformă cu documentaţia.

Aşadar, Primăria Călăraşi doreşte să reia procedura de concesionare a acestui serviciu, Consiliul Local urmând să-şi dea acordul pentru documentaţie după ce vor fi operate acele modificări. În acest moment, Alitrans Com nu se mai află în nicio relaţie contractuală cu administraţia locală.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide