Promovarea culturii antreprenoriale prin Firmele de exercitiu în judetul Călărași

“Exercițiu antreprenorial în școală, practică de succes în economie”

Deja devenită o tradiţie, metodă de predare „Firmă de exerciţiu” constituie un exemplu de bună practică pentru învăţământul profesional şi tehnic, profil servicii.

Concepul „firma de exerciţiu” se regăseşte la majoritatea ţărilor Uniunii Europene. De peste doisprezece ani, metodă de învăţare prin firma de exerciţiu, a fost introdusă în România, prin proiectul ECO NET, proiect iniţiat în cadrul Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est şi desfăşurat de Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNDIPT) din România în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Culturii şi Kulturkontakt din Austria.

De 10 ani Liceele Tehnologice din judeţul Călăraşi au îmbrăţişat cu drag această metodă având rezultate recunoscute atât la nivel naţional cât şi internaţional.Promotorul acestui concept în judeţul Călăraşi, devenit metodă de predare a fost Colegiul Economic în cadrul căruia acum funcţionează 11 firme de exerciţiu, 9 înregistrate la ROCT şi două dintre ele având şi certificatul “Marca de calitate”.

Prin organizarea şi participarea la diferite târguri judeţene şi regionale a transmis metoda „Firma de exerciţiu” către celelalte licee cu profil tehnologic ca o premiză a integrării pe piaţa muncii a absolvenţilor.

Rezultatele nu au întârziat să apară, astfel că în judeţul Călăraşi ne putem mândri că din cele 14 licee cu profil tehnologic existente, 10 dintre ele au adoptat metoda având cel puţin două firme de exerciţiu funcţionabile.

La competiţiile din cadrul Târgului Judeţean s-au calificat 15 firme de exerciţiu din judeţ şi în calitate de participanţi 4 firme. Alături de Colegiul Economic participa Liceul Tehnologic Dan Mateescu, Colegiul Agricol Sandu Aldea, Liceul Alexandru Odobescu Lehliu Gară, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Olteniţa şi Colegiul Tehnic Ştefan Bănulescu, aflăm de la Roxana Natalia Pațurcă, inspector IPT din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide