Promovarea se joacă la BORCEA!

Mircea Brândușă. ASM Dunărea Giurgiu și formația călărășeană FC Agricola Borcea au terminat la egalitate, 2-2 (2-1), sâmbătă seara, pe stadionul ”Marin Anastasovici” din Giurgiu, în prima manșă a barajului de promovare în Liga a III-a la fotbal. Campioana județului Călărași a reușit o remiză liniștitoare și păstrează şanse reale de accedere în eșalonul trei al fotbalului românesc, având în vedere meciurile bune făcute pe teren propriu.

La meci au asistat peste 500 de spectatori dintre care aproximativ 100 din partea echipei Agricola Borcea. Bogatu a început jocul cu un sistem 4-2-3-1, care nu a dat rezultate prea bune, gazdele având o posesie covârşitoare în prima repriză. Totuşi, Agricola a creat pericol la poarta goalkeeper-ului giurgiuvean în primul sfert de oră al partidei, Vincentovici (4) cade în careu, dar arbitrul nu a acordat nimic, pentru ca apoi Tene (7) să încerce o minge plasată sub transversală, prinsă de portar. La rândul lor, gazdele au trimis o centrare periculoasă în faţa porţii adverse, dar portarul Bratu a intervenit şi a reţinut cu siguranță (10).

Întregul compartiment defensiv al dunărenilor a fost făcut șah – mat în minutul 11, la o fază de atac a elevilor antrenați de Bogatu, când în urma unei combinații, Ungureanu îl lasă singur cu poarta goală pe Gață care înscrie pentru 0-1 cu un șut plasat în colțul lung, deranjând păianjenii. Oaspeţii au controlat jocul şi au fost aproape şi de al doilea gol, însă portarul gazdelor, Samoilă, a reţinut în cele din urmă mingea trimisă de Dinu (27).

Dunărea a restabilit egalitatea (34), la capătul unei faze confuze de atac, atunci când Chiru la împins pe Asan și centralul Pană Cătălin acordă cu larghețe punctul cu var și avertisment jucătorului vinovat, iar Matache transformă cu multă siguranță. În min. 43, la o fază care nu anunța nimic, apărarea din Borcea „bâlbâie” mingea aproape de careul mic, nici Bratu nu este atent și giurgiuvenii, cu mare noroc, stabilesc scorul la pauză, 2-1, prin Jelescu care impinge mingea în poartă. Bogatu a schimbat sistemul de joc la pauză, trecând la 4-4-2, iar acest lucru a început să dea roade, borcenii având o posesie mai bună, iar acţiunile ofensive, coordonate de Vincentovici, au devenit incisive.

Chirilă a trimis peste poartă (49) din poziţie ideală, după o fază începută de Ungureanu şi continuată de Șerban. Apoi, Petrache (51) a şutat puţin pe lângă poartă. Giurgiuvenii au ratat şi ei o mare ocazie, prin Blaga, al cărui şut din afara careului a fost respins de Bratu (52). Tene a tras razant cu transversala (53). Dunărea a replicat la faza următoare prin Stan care a fost blocat de Stângă printr-o alunecare curajoasă. Imediat, Agricola a luat cu asalt poarta gazdelor și Samoilă nu a mai avut ce face la reluarea cu capul a lui Ungureanu  din centrarea trimisă de Ghe. Daniel (56). De remarcat că la faza care a precedat golul egalizator al oaspeților, arbitrul Pană Cătălin putea să-i acorde al doilea cartonaș galben lui Chiru Daniel, implicit ROȘU și eliminare.

Până la sfârșitul jocului, Dunărea Giurgiu, prin jocul prestat, a arătat că este mai potrivită în peisajul din fotbalul mic dintr-o comună, decât cel din liga a III-a. Agricola Borcea nu a putut să înșele în ultima parte a jocului nici valoarea net superioară a jucătorilor, nici motivația oferită de primarul Aniel Nedelcu. Din perspectiva scorului, suspansul se păstrează pentru returul care va avea loc în data de 24 Iunie, de la ora 17.30, la Borcea, însă cu două formații odihnite, 11 contra 11, Agricola Borcea nu ar trebui să aibe probleme și să PROMOVEZE.

După joc, Virgil Bogatu a declarat: „După atâția ani, o echipă din Borcea reprezintă județul la barajul de promovare în liga a treia. Ceva extraordinar! O muncă titanică începută de primarul Nedelcu și susținută de oamenii din comună care iubesc fotbalul, hotărâți să facă performanță în fotbal. 2-2 este un rezultat destul de favorabil pentru Agricola Borcea. Ținând cont că în linia de apărare au evoluat trei jucători (Gheorghe, Chiru, Stângă) care nu au avut contact cu fotbalul mare, pot spune că s-au descurcat bine având sprijinul lui Vincentovici, un jucător exponențial, extrem de motivat la acest meci. Dar să nu ne îmbătăm cu apă rece! Să nu uităm că mai este jocul retur. Este adevărat, acest 2-2 ne face favoriți și sper ca sâmbătă, cu ajutorul publicului să facem un joc bun și să obținem promovarea. Obiectiv pe care domnul primar Aniel Nedelcu îl merită cu prisosință. Mulțumesc galeriei care ne-a însoțit și ne-a încurajat pe toată durata celor 90 de minute de joc. O surpriză plăcută pentru mine a fost să văd foarte mulți oameni de fotbal în tribune, cărora le mulțumesc din suflet că au ales să fie lângă echipa pe care o antrenez: Președintele AJF Călărași-Doru Dincă, Secretarul AJF- Daniel Ștefan, Primarii din Grădiștea și Vâlcelele – Constantin Corbu și Ionel Tatu, foarte mulți cunoscuți din Oltenița și nu în ultimul rând prietenii mei din comuna Roata de Jos- dl. primar Marin Ghidănac și consilierul domniei sale, dl. Nicolae.”

Au evoluat echipele:

ASM DUNĂREA GIURGIU: C. Samoilă – I.Chiripuc – A. Jelescu – (77 Toader) – M. Blaga – Ad. Cristea – G. Asan (65 Dima) A. Stan.

Antrenor Principal:Puiu Adonis.

FC AGRICOLA BORCEA: George Bratu – Cosmin Gheorghe ( 90+4 Tărăbășeanu) – Daniel Chiru – Viorel Stângă – Robert Vincentovici – Cristian Dinu – Daniel Chirilă – Daniel Gață – Petrică Ungureanu – Alin Tene ( 75 Niculai) – Marian Șerban, căpitan de echipă ( 85 Novac )

Antrenor Principal: Virgil Bogatu;

Arbitru: Cătălin Pană – București;

Arbitri Asistenţi: Alexandru Midvichi și Mihai Necula – București;

Observator FRF: Ioan Cristea – București.

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide