PSD Călăraşi are conducere pe placul Centrului nu şi a unor membri locali

Odată ce a fost agreată de centru, alegerea lui Iulian Iacomi în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Călăraşi a devenit o simplă formalitate. Cu asta şi-a şi început discursul Liviu Dragnea la Călăraşi, afirmând că l-a studiat, l-a analizat pe Iacomi, ca să ştie pe cine susţine… Ceea ce s-a şi întâmplat pe 10 martie a.c. în sala Barbu Ştibei din Călăraşi. Prin vot deschis, cu susţinerea lui Liviu Dragnea, în mai puţin de trei minute, a fost aleasă întreaga conducere a PSD Călăraşi, preşedinte, preşedinte executiv, vicepreşedinţi.

Mai mult decât alegerea noii conduceri a organizaţiei călărăşene, desantul de de la Călăraşi, cu Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu în frunte, s-a dorit a fi o recucerire şi o restabilire a ordinii într-o organizaţie care în urmă cu câteva luni apărea în rândul celor care cereau demisia preşedintelui Liviu Dragnea.

Deşi s-a încercat să se transmită un mesaj de unitate, de stabilitate, au existat şi voci care au afirmat contrariul. Inclusiv noul preşedinte ales, Iulian Iacomi, lansând acuzaţii către organizaţia municipală Călăraşi.

Primul care şi-a manifestat nemulţumirile a fost Nicolae Râjnoveanu, primarul comunei Roseţi, care a aruncat câteva săgeţi către senatorul Roxana Paţurcă acuzând-o că transformă organizaţia într-una familială în care rudele au întâietate la numirile în funcţii.

„Fraţilor, în momentul de faţă, suntem cei mai scindaţi, nu suntem solidari, cum a spus doamna senator. Nu! Alea sunt poveşti! Poate în urma intervenţiei pe care o va avea domnul Dragnea ne va uni un pic. Eu ştiu şi mă uit în sală şi văd că mulţi care au făcut parte din echipa aia, care a obţinut rezultate, nu mai sunt. Îmi pare rău că am avut această intervenţie. Rămân acelaşi Râjnoveanu în cadrul partidului. Mi-am depus candidatura la funcţia de vicepreşedinte, dar am să mă retrag dacă nu am cu cine să mă înţeleg. Îmi pare rău că din acest Birou nu fac parte şi alţi primari cu o vechime poate chiar mai mare ca a mea. Ei aveau un cuvânt de spus. În momentele grele am fost solidari. Trebuie să fim solidari, dacă vrem într-adevăr să reuşim. O să fiu atent ca pe listele de parlamentari să fie introduşi doar membrii de la noi din Organizaţie, nu din altă parte, pentru că nu îi doare cu nimic de noi. Ei nu ştiu cu ce ne confruntăm noi la nivel de judeţ. N-am crezut niciodată că această Organizaţie va ajunge ca o organizaţie familială, unde cineva să îşi promoveze rudele sau nu mai ştiu ce, în funcţie de director. O să fiu mai atent ca de acum în colo toate numirile să se facă prin Birou, să luăm şi noi la cunoştinţă cu ce se întâmplă.”

Preşedintele Iacomi i-a acuzat direct pe cei din conducerea Organizaţiei Municipale a PSD Călăraşi de lipsă de implicare şi de noncombat cu PNL-ul.

„Ce vină avem noi, primarii, care câştigăm alegerile, că dumneavoastră, la Călăraşi, candidaţii pe care îi avem noi puşi pe lista pentru funcţia primar şi funcţia de consilieri locali, nu câştigaţi? Plus de asta mai dansaţi şi pinguinul cu PNL-ul.”

Conferinţa s-a încheiat cu o nouă conducere la timonă însă problemele abia au început să apară. La câteva zile, Alexandru Chiriţă şi Denisa Ciulinaru au demisionat din funcţiile de consilieri locali ai Consiliului Local Călăraşi, iar o săptămână mai târziu, vicepreşedintele Răzvan Meseşeanu a anunţat că demisionează din partid.

Posibil ca unitatea de care s-a tot vorbit în cadrul Conferinţei să se consolideze în perioada următoare, pentru că în momentul de faţă, cu siguranţă, nu se poate vorbi de aşa ceva. Mai multe surse afirmând că nemulţumiri mai există în interiorul organizaţiei PSD şi că vor mai urma şi alte demisii.

 

Conducerea Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi

Iulian Iacomi – preşedinte

Roxana Paţurcă – preşedinte executiv

Eugen Nicolicea – vicepreşedinte

Cristain Sefer – vicepreşedinte

Sorinel Vrăjitoru – vicepreşedinte

Marius Dulce – vicepreşedinte

Ioan Samoilă – vicepreşedinte

Victor Sandu – vicepreşedinte

Petre Ţone – vicepreşedinte

Nicolae Râjnoveanu – vicepreşedinte

Doru Ioan Tărăcilă – vicepreşedinte

Dorel Dorobanţu – vicepreşedinte

Petre Alexandru Călin – vicepreşedinte

Gheorghiţă Cărtuşanu – vicepreşedinte

Elena Mihăilescu – vicepreşedinte

Laura Munteanu – vicepreşedinte

Marian Zbârcea – vicepreşedinte

Sergiu Manole – vicepreşedinte

Marian Ichim – vicepreşedinte

Răzvan Meseşeanu – vicepreşedinte (demisionat)

George Chiriţă – vicepreşedinte

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide