sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATEPsihoterapia online - o metodă la îndemână în perioada pandemiei

Psihoterapia online – o metodă la îndemână în perioada pandemiei

- Advertisement -

Pandemia cu care se confruntă populația la momentul actual a provocat și încă mai continuă să provoace schimbări majore în viața tuturor. Unele dintre cele mai importante schimbări sunt cele de ordin psihic.

Auto-izolarea de care am avut parte în timpul situației de urgență a determinat apariția monotoniei, a unor frustrări, a unor stări de spirit negative. Vorbim aici de timpul petrecut acasă, timp în care, dacă nu am găsit activități cu care să îl umplem, nu a făcut decât să ne inducă anumite gânduri ce au provocat în rândul unora stări de anxietate sau chiar de depresie.

Anxietatea și depresia – consecințe ale pandemiei

În cazul unor situații de stres, așa cum este pandemia actuală, pot apărea cu ușurință anxietatea și depresia. Acestea nu fac decât să accentueze sentimentele de stres pe care deja le avem.

Anxietatea este de fapt răspunsul corpului la stres și este caracterizat de un sentiment de frică și de teamă în legătură cu ceea ce se întâmplă sau ceea ce ar urmă să se întâmple în viața noastră. Sunt situații în care anxietatea ajunge să ne influențeze extrem de mult activitățile de zi cu zi, iar în acest caz este necesar să apelăm la ajutorul unor specialiști psihoterapeuți care să ne ajute să o depășim.

Semnele care ne pot indica faptul că suferim de anxietate sunt:

  • Apar griji extreme și se instalează panica și teama mai tot timpul;
  • Fără a avea vreun fundament clar, apar sentimente de groază sau pericol;
  • Ne confruntăm frecvent cu agitație, tremurat, nesiguranță, greață, bufeuri de căldură, stări de amețeală, respirăm mai greu – toate acestea fără a suferi de vreo afecțiune ce ni le-ar putea provoca.

Depresia vizează mai mult dispoziția pe care o avem și se manifestă printr-un sentiment de tristețe combinat cu pierderea interesului față de activitățile pe care le desfășuram în mod normal. Aceasta afectează felul în care ne simțim, modul de gândire și comportamentul nostru implicit.

Cum ne putem da seama dacă suferim de depresie? Ei bine, sunt câteva simptome care ne arată acest lucru:

  • Suntem mai tot timpul triști și uneori nervoși;
  • Avem sentimente de vinovăție, ne desconsideram foarte mult și ne pierdem speranța;
  • Nu mai manifestăm același interes vis-a-vis de activitățile care înainte ne încântau;
  • Avem o stare continuă de agitație și nu mai putem sta locului;
  • Nu mai reușim să ne concentrăm.

Încă de la primele simptome ale celor două afecțiuni este important să apelăm la un psihoterapeut pentru a evita agravarea lor. Cum în această perioada clinicile de acest tip încă au activitatea suspendată, singura soluție rămâne mediul online.

PsihArt își mută ședințele de terapie în mediul online

În acest sens, Centrul PsihArt a rămas alături de clienții săi prin intermediul online-ului. Vorbim aici de ședințele ce se dasfasurau în mod normal în incinta cabinetelor și acum s-au mutat în spațiul virtual.

Pentru că zi de zi apar tot mai multe cazuri de persoane ce au nevoie de ajutor, echipa de specialiști de la Centrul PsihArt a dezvoltat un program de psihoterapie online prin care continuă să fie la dispoziția celor aflați la nevoie cu sfaturi constructive și terapie de specialitate.

Fie că aveți nevoie de psihoterapie individuală, de cuplu, pentru adolescenti,consiliere parentala, puteți lua legătura cu cei de la Centru prin telefon, mail sau chat, urmând să fiți contactați de către un reprezentant în vederea programării.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite