Răducu Filipescu, senator PNL: „O altă ocazie mai bună ca asta pentru a depune o moțiune nu există”

Vineri, 17 noiembrie, PNL și USR au depus la Parlament moțiunea de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, pentru care au semnat 147 de parlamentari de la PNL, USR, PMP dar și doi foști membri ALDE, Sorin Câmpeanu și Daniel Constantin.

Argumentul acestei moțiuni îl constituie faptul că preţurile la carburanţi au crescut cu 12% numai din august până în noiembrie, electricitatea s-a scumpit cu 7%, în octombrie faţă de septembrie, şi cu 12% faţă de decembrie anul trecut, cursul a depăşit 4,64 Lei/Euro şi indicele ROBOR este la un nivel mai mult decât dublu faţă de începutul anului (de la 0,8% la peste 2%). Liberalii critică şi diminuarea investiţiilor în primele 9 luni ale anului, faţă de anul trecut, cu 20%.

Senatorul PNL, Răducu Filipescu, a anunțat într-o conferința de presă care vor fi acțiunile care vor însoți această moțiune.

„Am depus moțiunea de cenzură… Dacă o să treacă sau nu, nu știu. Să zicem că șansele să treacă sunt de 40% cu 60%, pentru că nu vor ungurii. Ei nu percutează la chestia asta, spun că au o înțelegere cu PSD-ul. Deci nu știu dacă o să treacă, în schimb vom avea acțiuni la nivel local și la nivel național, vom organiza un miting, o să facem și un lanț uman în ziua în care se va vota. E principala preocupare pe care o are la această dată PNL și, bineînțeles, interesul să cadă Guvernul Tudose.

Programul acțiunilor este astfel, în ziua în care se va citi moțiunea vom organiza activități la nivel de județ, iar în ziua în care se va vota moțiunea va fi un lanț uman în jurul Palatului Parlamentului. Ideea este că nu vrem neapărat să punem mâna pe putere ci că vrem să impiedicăm aceste modificări la fiscalitate care aduc nenumărate probleme tuturor, și patronilor și salariaților, dar cei mai loviți sunt primarii de oraș.

Scăderea impozitului pe venit de la 16 la 10% înseamnă sume imense și sunt sumele din care se produce dezvoltarea urbei respective. Vrem să venim cu niște cifre exacte, de anul trecut, pentru că se spune că guvernarea tehnocrată a distrus România. Dacă se spune că guvernarea aia a distrus România, înseamnă că guvernarea PSD-ALDE deja a îngropat-o. Sunt încasări foarte mici la buget.”, a declarat senatorul liberal Răducu Filipescu.

Legat de momentul ales pentru depunerea moțiunii, senatorul liberal a spus că: „o altă ocazie mai bună ca asta pentru a depune o moțiune nu există”, pentru că foarte multe categorii sociale sunt afectate de schimbările fiscale adoptate de Guvern.

Astăzi, de la ora 16.30, în fața Colegiului Agricol, PNL Călărași va organiza un miting de susținere al moțiunii de cenzură, urmând ca de la ora 18.00, în fața sediului organizației județene să se citească textul acestei moțiuni.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide