Râjnoveanu, „Moș Nicolae” cel darnic și bun!

Mircea Brândușă. Primăria Roseți a continuat și în acest an, al 17-lea consecutiv, să mențină tradiția din 6 decembrie, zi în care Moș Nicolae vine să așeze daruri în ghetuțele lustruite ale copiilor. Multe scrisori i-au scris copiii din Roseți lui Moș Nicolae. Aceștia au avut miercuri ocazia să vadă cu ochii lor că moșul există și că le îndeplinește dorințele. Printre ei s-au numărat și cei 143 de preșcolari și peste 400 elevi de la Școala Gimnazială „Iancu Rosetti” care au primit vizita lui Moș Nicolae, venit direct din primărie, cu sacul plin de daruri.

Cel care i-a arătat moșului drumul spre copiii din Roseți a fost Nicolae Râjnoveanu, primarul comunei, fost elev al școlii și fiu al satului. Astfel, prin grija acestuia, fiecare copil a găsit în pachetele lui mult așteptatele dulciuri. Elevii și-au manifestat bucuria urându-i „La Mulți Ani!” moșului și s-au angajat să împodobească unul din brazii ce crește în fața școlii, cu ornamente confecționate de ei la orele de abilități practice, în speranța că acesta va fi un semn clar pentru Moș Crăciun să oprească și el la școala lor, acolo unde învață doar copii cuminți și harnici.

Tot miercuri, în jurul prânzului, „Moș Nicolae” Râjnoveanu, însoțit de directorul Școlii Gimnaziale din Roseți, Daniel Felea, a poposit și la liceul „Mihai Eminescu”, acolo unde prin grija consilierului pe probleme educative, profesoara Mihaela Felea,  a coordonat o acțiune caritabilă de strângere de îmbrăcăminte și jucării pentru copiii care provin din familii cu greutăți materiale din comuna Roseți.

Această acțiune a fost posibilă pentru că cei care conduc această unitate de învățământ au avut grijă să aloce timpul necesar pentru acest moment, gestul lor fiind de nota 10.

„Copiii sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin inocența și zâmbetul lor sincer. După cum ați văzut, în toate clasele în care am ajuns am fost primiți cu colinde și cu tradiționalul „La mulți ani!”. Comuna Roseți se va dezvolta doar dacă investim în acești copii. De aceea, ei reprezintă o prioritate pentru mine și pentru administrația locală din Roseți. Mereu le vom oferi sprijinul necesar pentru a-și putea desfășura activitățile școlare în cele mai bune condiții și pentru ca ei să simtă că sunt importanți pentru noi. Mulțumesc celor care astăzi au fost alături de mine la această acțiune. Îi apreciez foarte mult pe profesori, învățători și educatori care se ocupă de acești copii, deoarece ei sunt cei care cu răbdare, grijă și atenție reușesc zi de zi să le îndrume pașii în viață”, a precizat dl. Râjnoveanu.

„Moș Nicolae” Râjnoveanu nu i-a uitat nici pe adulții comunei. Acestora le-a promis implementarea unor proiecte deosebit de importante pentru comunitate. Extindere rețea canalizare menajeră și modernizare gospodărie de apă care are ca obiectiv înlocuirea a 400 metri liniari conductă veche cu una nouă din pvc și forarea a 2 puțuri. Din punct de vedere educativ, primăria Roseți este inclusă în lista de sinteză pentru implementarea unui proiect care va avea ca obiectiv construirea unei săli de sport în incinta Școlii Gimnaziale.

De asemenea, primarul Râjnoveanu are în vedere promovarea a două proiecte prin GAL și anume reabilitarea și modernizarea Bisericii din deal și construirea unui miniteren de fotbal în incinta bazei sportive. Nu în ultimul rând, primarul Râjnoveanu are semnale pozitive că până la finele anului 2017, prin programul PNDL 2, va primi linia de finanțare pentru încă două proiecte extrem de importante: Reabilitare, modernizare Școala Gimnazială „Iancu Rosetti” și Modernizare drumuri de interes public local pe o lungime de 9.794 m.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide