Rectificare bugetară CJ Călărași/53.000 lei de la Ministerul Sănătății pentru un machenin și două paturi radiotransparente

În ședința de consiliu județean de joi, 29 iunie a.c., a fost supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului, având în vedere noile influențe financiare.

Astfel, potrivit prevederilor Contractului nr. 6797/23.05.2017 pentru alocarea prin transfer din bugetul Ministerului Sănătății către autoritățile administrației publice locale a sumelor destinate cheltuielilor de natura investițiilor pentru spitalele din subordinea acestora, bugetului propriu al județului Calarasi i-a fost transferată suma de 53.000 lei pentru achiziționarea unu manechin performant și a două paturi radiotransparente.

Conform directorului de cabinet al președintelui CJ, Emil Mușat, este vorba despre un manechin pe care se pot exersa tehnici de resuscitare iar cele două paturi sunt destinate UPU pentru efectuarea de radiografii și alte investigații – CT sau RMN, pentru persoanele implicate în accidente care nu se pot deplasa.

De asemenea, Centrul Militar Județean Călărași solicită efectuarea de virări de credite bugetare în cadrul capitolului 60.02 „Apărare și ordine publică și siguranță națională”, astfel:

-Diminuarea cu 10 mii lei a creditelor aferente alineatului 20.01.05 „Carburanți și lubrefianți”;

-Majorarea cu 8 mii lei a creditelor aferente alineatului 20.01.01 „Furnituri de birou”;

-Majorarea cu 2 mii lei a creditelor aferente alineatului 20.01.02 „Materiale pentru curățenie și întreținere”.

Pentru acoperirea cheltuielilor referitoare la asistența tehnică acordată pentru echipamentul de ardere a gazului de la depozitele de deșeuri neconforme: Oltenița, Fundulea, Călărași și Lehliu Gară este necesară alocarea a 22 mii lei cu această destinație, suma putând fi disponibilizată din economiile înregistrate la capitolul 51.02 „Autorități executive”.

Pentru ca Programul de încurajare a consumului de fructe și legume în şcoli să fie eficient trebuie ca, pe lângă distribuţia de fructe, să se implementeze şi măsuri adiacente distribuţiei de fructe în şcoli. Având în vedere aceste aspecte, suma necesară pentru acoperirea acestor costuri, se ridică la valoarea de 10 mii lei. Prin urmare, în cadrul capitolului 65.02 „Învățământ”, paragraful „Învățământ primar”, alineatul 20.01.09 „Materiale și prestări de servicii cu caracter funcțional” se impune o creștere a creditelor bugetare cu suma menționată mai sus.

Sumele rămase neutilizate de către Centrul Cultural Județean Călărași, instituție desființată la jumătatea lunii februarie 2017, vor fi preluate în cadrul bugetului de venituri și cheltuieli al Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide