Romsilva – DS Călăraşi recomandă populaţiei să se aprovizioneze din timp cu lemne pentru foc

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva recomandă populaţiei să se aprovizioneze din timp cu lemne pentru foc, la nivelul tuturor ocoalelor silvice de stat din cadrul Romsilva existând în acest moment un volum disponibil de lemn pentru foc de 272.961,98 metri cubi.

În primele şase luni ale anului, Romsilva a livrat direct populaţiei un volum de 608.926,35 metri cubi lemn pentru încălzirea locuinţei, la un preţ mediu de 178,6 lei pe metru cub, fără taxa pe valoarea adăugată.

Preţul lemnului pentru încălzirea locuinţei, livrat direct populaţiei, variază în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare, costurile de transport nefiind incluse în preţ.

Direcţiile silvice din subordinea Romsilva au întreprins demersuri pentru a oferi şi serviciile de transport la costuri corecte, prin mijloace auto proprii sau prin contracte de prestări servicii obţinute transparent prin sistemul electronic de achiziţii publice, pentru a aduce lemnele pentru foc la domiciliul solicitantului sau cât mai aproape de comunităţile locale, astfel încât populaţia să nu mai fie nevoită să apeleze la intermediari.

Romsilva a înregistrat în ultimii trei ani o evoluţie pozitivă a volumului de lemn pentru încălzirea locuinţelor livrat populaţiei, de la circa 840 de mii de metri cubi în anul 2016, la peste 1,7 milioane de metri cubi la finalul anului trecut.

„Se spune în popor că omul gospodar îşi face vara sanie şi iarna car, şi la fel putem spune şi despre lemnele pentru încălzirea locuinţelor. Recomand populaţiei să înceapă, de pe acum, achiziţia lemnelor necesare încălzirii locuinţelor în sezonul rece şi să contacteze ocoalele silvice din cadrul Romsilva, pentru ca fiecare om gospodar să-şi facă stocurile necesare din timp. Toate volumele şi preţurile sunt transparente, noi informăm permanent populaţia cu ajutorul autorităţilor locale, cărora le mulţumesc pentru colaborare”, suţine directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Toate volumele şi preţurile de vânzare a lemnului destinat încălzirii locuinţelor sunt disponibile la sediile celor 313 ocoale silvice din cadrul Romsilva, dar şi centralizat pe pagina de internet a Romsilva, www.rosilva.ro, la secţiunea „Lemn pentru foc – de vânzare”, datele la nivelul direcţiilor silvice fiind permanent actualizate.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pentru mai mult de 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide