Roxana Paţurcă (PSD): „Dorim creşterea pensiei minime garantate până la suma de 640 de lei în anul 2018, creşterea punctului de pensie de la 871 de lei până la 1.400 de lei în anul 2020”

Rep: Care sunt reacţiile pe care le-aţi observat dumneavoastră în rândul alegătorilor după prima săptămână de campanie? Credeţi că oamenii îşi doresc o schimbare?

R.P.: Am vizitat multe localităţi de la începerea acestei campanii. Sunt absolut impresionată, dar nu pozitiv, de ceea ce am văzut în localităţile prin care am trecut. Sincer, nu credeam că în anul 2016 încă există oameni care trăiesc în condiţii mizere şi case dărăpănate. Îmi pare rău că până acum nu am reuşit să oferim oamenilor un venit care să le asigure un trai decent. Oamenii sunt dispuşi către schimbare, şi-au pierdut încrederea şi speranţa. Foarte mulţi reacţionează pozitiv în momentul în care aud că şi eu sunt un om al clasei de mijloc, profesor de meserie. Le explic că şi eu am fost afectată de măsurile privind tăierile salariale şi că sunt aici să lupt pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau clasă socială.

Rep: Există foarte multe localităţi cu populaţie preponderent îmbătrânită. Cum credeţi că veţi putea determina tinerii să se întoarcă în acele zone?

R.P.: Tinerii pleacă din aceste zone dintr-un simplu motiv, acela fiind lipsa locurilor de muncă. În programul de guvernare PSD avem măsuri pentru crearea locurilor de muncă şi incluziunea tinerilor pe piaţa muncii. De asemenea, avem măsuri pentru a determina tinerii plecaţi din ţară să se întoarcă. Aceste măsuri asigură acestor tineri un set de stimulente financiare prin oferirea subvenţiilor pentru chirii, accesul la fonduri de investiţii sau scutirea de plată a impozitelor pentru o anumită perioadă de timp. Cu toţii cunoaştem condiţiile de trai ale pensionarilor şi cred că acest fenomen este unul îngrijorător.

Foarte mulţi pensionari au venituri care nu reuşesc să acopere cheltuielile lunare. În prezent pensia minimă garantată este de doar 400 de lei, iar din aceşti bani un bătrân trebuie să-şi asigure hrana, îmbrăcămintea şi plata facturilor. Din punctul meu de vedere acest lucru este revoltător! PSD propune proiecte de creşteri ale pensiilor, proiecte pe care eu le susţin. Dorim creşterea pensiei minime garantate până la suma de 640 de lei în anul 2018, creşterea punctului de pensie de la 871 de lei până la 1.400 de lei în anul 2020. De asemenea, pentru pensionari avem şi proiecte de relaxare fiscală de reducere a impozitelor. Pentru pensiile sub 2000 lei brut/lună vom reduce impozitul pe venit de la 16% la 0%, iar plăţile către CASS vor fi reduse de la 5,5% la 0%, toate acestea începând cu ianuarie 2017

Sunteţi o persoană tânără, dar mai ales aţi fost îndrumătorul multor generaţii de elevi. Cu ce proiecte veniţi în întâmpinarea tinerilor?

R.P.: Tinerii din România au nevoie de noi perspective de dezvoltare, de locuri de muncă şi salarii care să le asigure un trai decent. Proiectele noastre pentru tineri vizează oferirea unor subvenţii care să-i ajute pe aceştia la plata chiriilor şi utilităţilor în proporţie de 75%, dar acest lucru este aplicabil doar acelor tineri care se deplasează la locul de muncă peste 50 de km. Pentru ceilalţi, tineri până în 26 de ani care sunt angajaţi, urmează o şcoală profesională sau sunt studenţi, dorim să oferim credite avantajoase pentru chirii, studii sau locuinţe în valoare de 40.000 lei/credit. Aceste credite sunt în proporţie de 80% garantate de stat, iar dobânda este integral suportată de acesta.

Rep: Viaţa la ţară a devenit din ce în ce mai grea în România şi în judeţul Călăraşi. Ce v-aţi propus să faceţi în calitate de parlamentar pentru satul călărăşean?

O mare parte din viaţa la ţară este bazată pe activităţile agricole, de aceea avem proiecte pentru sprijinirea fermierilor şi a agricultorilor români. În primul rând, vom urmări să realizăm plata subvenţiilor la timp, banii fiind viraţi în trei tranşe, ca până la data de 31 martie să se realizeze plata integrală a acestor sume. Avem proiecte care urmăresc dezvoltarea sistemului de irigaţii şi a sistemului anti-grindină. Și nu în ultimul rând, avem şi căteva măsuri ce vor aduce beneficii fermierilor români, prin eliminarea impozitului pe terenuri agricole lucrate, începând cu anul 2018, eliminarea impozitului pentru tractoare şi utilaje agricole, dar şi facilitarea cadastrării tuturor terenurilor agricole, până în anul 2020.

1 Comentariu

  1. camarad
    2 decembrie 2016 - 10:40

    ce usor este sa promiti ca dai dar ce greu este sa spui de unde iei banii ca sa-ti tii promisiunea.va spun eu,clasic pentru psd,se va imprumuta.

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide