Roxana Pațurcă (PSD) a obținut mandatul de senator, Răducu Filipescu (PNL) așteaptă redistribuirea

În urma voturilor călărășenilor de ieri, 11 decembrie a.c., Partidul Social Democrat din Călărași a obținut mandatul de senator pentru Roxana Natalia Pațurcă, cu 48.414 voturi, și două mandate de deputat pentru Eugen Nicolicea și Iulian Iacomi cu 48.345 de voturi.

În schimb, PNL a obținut doar 27.189 de voturi, ceea ce face ca mandatul de senator pentru care a candidat președintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, să fie incert, acesta așteptând redistribuirea voturilor.

PNL este sigur în acest moment doar de un mandat de deputat, pentru prima poziție din listă – Cătălin Predoiu, prin cele 27.360 de voturi obținute.

Conform legii electorale din România, un mandat de senator este câștigat dacă se obțin 50% din voturile valabil exprimate, iar un mandat de deputat cu 25% din voturile valabil exprimate.

Astfel, PSD, cu 48.414 din 91.968 de voturi valabile, a completat mandatul de senator (voturi necesare – 45.984), în timp ce PNL, cu 27.189 de voturi, așteaptă redistribuirea pentru a vedea dacă va completa mandatul.

La Camera Deputaților, PSD Călărași a reușit să își asigure 2 mandate (48.345 de voturi în favoarea PSD), obținând cele 25 de procente necesare pentru completarea fiecărui mandat, adică cel puțin 22.948 de voturi din cele 91.793 de voturi valabil exprimate.

PNL a completat doar un mandat de deputat, obținând doar 27.360 de voturi, fără posibilitatea de a mai obține cel de al doilea mandat la redistribuire.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide