Roxana Paţurcă şi Eugen Teodorovici, conferinţă de presă comună la Călăraşi pe tema modificărilor fiscale

Preşedintele Comisiei de Buget Finanţe din Senatul României, Eugen Teodorovici, a acceptat invitaţia senatorului Roxana Paţurcă de a participa la o conferinţă de presă organizată la sediul organizaţiei judeţene a PSD Călăraşi.

Tema acesteia a fost bugetul pe 2018 dar şi modificările fiscale propuse şi aprobate de guvern. Roxana Paţurcă a explicat presei că, din discuţiile cu colegii din guvern, se pare că judeţul Călăraşi va primi cam aceleaşi sume ca şi anul trecut. În ceea ce priveşte activitatea Comisiei de Buget Finanţe, senatorul călărăşean a spus că una dintre măsurile bune care au fost transpuse în lege este cea privind prevenţia.

„Am reuşit să elaborăm legea prevenirii, atât eu cât şi domnul Teodorovici o vedem benefică, deoarece credem noi că ajută să prevenim anumite situaţii cu care se confruntau agenţii economici în raport cu instituţiile de control ale statului precum ANAF şi ITM, astfel încât să nu se meargă direct pe contravenţie ci să existe un plan de conformare, o educare a mediului de afaceri. O altă temă de discuţie este cea legată de TVA split, prin amendamentele pe care comisia le-a avut am venit în sprijinul agenţilor economici prin posibilitatea de a opta pentru această formă de plată a TVA-ului. TVA split va fi obligatoriu doar pentru firmele aflate în insolvenţă sau în faliment sau cu datorii faţă de stat.”, a explicat aceasta.

Roxana Paţurcă a spus că ministrul Liviu Pop i-a garantat că drepturile restante ale profesorilor călărăşeni, câştigate în instanţă, vor fi plătite în perioada imediat următoare iar în primul semestru din 2018 profesorii vor primi şi voucherele de vacanţă şi majorările salariale promise.

Senatorul Eugen Teodorovici a anunţat că contractele part time nu vor mai fi impozitate integral raportat la 8 ore de lucru. „Senatul a respins ordonanţa pe part time, astfel că ea se anulează. La Parlament se va lovi de un zid pentru că nu este corectă o astfel de impozitare.”, a declarat Teodorovici.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide