Roxana Paţurcă: „Vreau să o felicit pe Viorica Dăncilă pentru desemnarea în funcţia de preşedinte a femeilor social democrate”

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, lider al grupului PSD din Parlamentul European, a fost numită, vineri 27 martie, preşedinte interimar al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, post rămas liber după ce Rovana Plumb, care deţinea această funcţie, a fost votată preşedinte al Consiliului Naţional PSD. Dăncilă va deţine interimatul până la Conferinţa Naţională a organizaţiei, programată pentru luna octombrie.

Preşedinta OFSD Călăraşi, Roxana Paţurcă, prezentă la întrunirea în care Viorica Dăncilă a preluat funcţia de preşedinte interimar al OFSD, a declarat că salută numirea acesteia, apreciind că aceasta este cea mai în măsură să continue proiectele organizaţiei naţionale de femei a PSD. „În primul rând vreau să îi mulţumesc Rovanei Plumb pentru felul în care a condus în cei zece ani Organizaţia Naţională de Femei, pentru prietenia şi sprijinul pe care ni le-a oferit în tot acest timp, şi să îi urez succes în noua sa funcţie. În ceea ce o priveşte pe Viorica Dăncilă, unanimitatea de care s-a bucurat nu demonstrează decât aprecierea pentru profesionalismul şi implicarea pe care aceasta le-a demonstrat în cadrul organizaţiei. Pe Viorica o consider o prietenă şi ştiu că va fi alături de noi aşa cum a fost de fiecare dată când i-am solicitat sprijinul.” , a afirmat Roxana Paţurcă.

La rândul său, Viorica Dăncilă a transmis o scrisoare de mulţumire organizaţiei judeţene de femei a PSD Călăraşi.

„Stimată colegă,

Vă mulțumesc pentru încrederea și susținerea pe care mi-ați acordat-o prin alegerea mea în funcția de președintă interimară a OFSD. Privesc acest lucru în primul rând ca pe o responsabilitate față de organizația noastră, față de toate româncele din țară și de peste hotare, dar și față de predecesoarea mea, care a ajutat la forța pe care o are astăzi organizația noastră.

Colega noastră Rovana Plumb pornește de acum pe un alt drum, în fruntea Consiliului Național al PSD, însă știu că vă păstra pentru totdeauna atașamentul pentru OFSD și că ne va sprijini și în anii care urmează activitatea noastră din noua sa funcție.

Vreau să subliniez, și în acest mesaj, cum am făcut-o și în alte momente, angajamentul meu de a duce mai departe moștenirea primită, lupta OFSD pentru drepturile și demnitatea femeilor, dar și pentru renumele nostru de cea mai puternică organizație de femei din România.

Așa cum am mai subliniat, femeile reprezintă 42% din componența Partidului Social Democrat, și din ce în ce mai multe colege au ajuns să ocupe funcții importante, atât în cadrul partidului, cât și în administrația publică. În același timp, susținerea venită din fruntea PSD – prin adoptarea prevederii în statut conform căreia un număr de 5 femei să fie alese în structurile teritoriale și naționale pe poziții de conducere – ne va consolida și mai mult forța ca organizație. Chiar dacă unele persoane încearcă în anumite momente să dezbine, noi rămânem o echipă unită. Coeziunea noastră în jurul obiectivelor comune este una dintre cheile succesului organizației în viitor, iar eu, personal, voi miza pe această carte.

Ca președintă interimară a OFSD, voi continua proiectele importante începute – fie că vorbim despre „Pactul pentru demnitatea femeii”, acțiunile pentru sprijinul mamelor și copiilor sau apărarea grupurilor defavorizate – și voi pune bazele unor proiecte noi, care să ne apropie și mai mult de standardele Uniunii Europene în ceea ce privește combaterea discriminării și promovarea egalității de șanse.

De aceea, mizez în continuare pe sprijinul dumneavoastră ca reprezentantă activă a OFSD pentru a duce, împreună, lupta mai departe. Mai avem încă multe lucruri de făcut pentru toate femeile din România, cu o grijă aparte pentru cele din mediul rural – o categorie care mă preocupă în mod special – precum și pentru pensionare, pentru mame, pentru tinerele aflate în șomaj.

Este nu doar obiectivul, ci mai ales responsabilitatea noastră să rămânem și în continuare cea mai puternică organizație de femei din România. Împreună vom reuși acest lucru!”

Cu prietenie,

Viorica Dăncilă,

Președintă interimară a OFSD

Lidera delegației PSD din Parlamentul European

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide