S-a aflat cauza mirosurilor insuportabile din municipiu, din ultimele zile

De aproximativ o săptămână, Călărașiul este invadat, seară de seară, de mirosuri insuportabile de dejecții. Abia după ce călărășenii au început să își manifeste nemulțumirea în mediul online, autoritățile au devenit interesate să verifice proveniența acestor mirosuri greu de îndurat.

Primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, s-a deplasat în această dimineață în zona indicată de mai mulți cetățeni ca fiind locul de unde provine mirosul, mai exact pe fosta platformă a Combinatului Siderurgic, acolo unde, pe un teren, se execută lucrări de fertilizare.

La fața locului, Daniel Drăgulin a constatat că terenul aparține SC Ildu SRL, firmă a familiei președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

„Din cauza mirosurilor persistente din ultimele zile de pe raza municipiului Călărași, primarul municipiului, Daniel Ștefan Drăgulin, împreună cu viceprimarul Viorel Ivanciu și Comisarul Șef al Gărzii de Mediu Călărași, Cristian Zanfir, s-au deplasat în zona Siderca, de unde se presupunea că mirosurile sunt mai persistente și s-a identificat un teren agricol, proprietatea unei societăți comerciale, pe suprafața căruia se împrăștiau dejecții animaliere.

Au fost trimise adrese instituțiilor abilitate (Direcția de Sănătate Publică, Garda de Mediu, Agenția de Protecție a Mediului, Prefectura Călărași) spre identificarea și luarea măsurilor legale ce se impun.” – se arată într-un comunicat publicat pe pagina de facebook a Primăriei Călărași.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide