S-a aprobat costul mediu lunar de întreţinere pentru copii care frecventează Creşa din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Călăraşi în anul şcolar 2015/2016

Rodica Zaharia. Consilierii locali au aprobat în şedinţa ordinară din 24 iunie, proiectul de hotărâre privind costul mediu lunar al unui copil care frecventează Creşa din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Călăraşi.

Proiectul a fost votat în unanimitate, astfel aprobându-se costul mediu lunar de întreţinere pentru copii care frecventează Creşa din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, în anul şcolar 2015/2016, să fie de 987 lei/copil/lună.

În expunerea de motive se arată că valoarea contribuţiei lunară de întreţinere a copiilor încrişi în unităţile în care se oferă servicii de educaţie timpurie antepreşcolară, suportată de părinţii/reprezentantul legal al acestora, se determină în funcţie de cheltuielile de întreţinere, hrană şi gospodărie, obiecte de inventar, echipament şi cazarmament, materiale igienico – sanitare şi altele  asemenea  precum şi de numarul de zile frecventate de copil în aceste unităţi. Valoarea contribuţiei se stabileşte în urmatoarele cote procentuale şi nu poate depăşi 20% din costul mediu lunar de întreţinere în unitatea publică în care se oferă servicii de educaţie  antepreşcolară.

 

Venit mediu brut lunar cumulat al parinţilor /reprezentanţilor legali Număr copii Cota procentuală contribuţie părinţi
peste 700 lei un copil 20%
2 sau mai mulţi copii 10%
între 225-699 lei

 

un copil 10%
2 sau mai mulţi copii 5%

 

Avînd în vedere că în anul 2014, numărul mediu zilnic de copii care au frecventat creşa a fost de 28 copii, costul mediu zilnic pentru un copil în creşă se calculează raportînd cheltuielile de întreţinere, hrană şi gospodărie, obiecte de inventar, echipament şi cazarmament, materiale  igienico-sanitare şi altele asemenea, la numarul mediu zilnic de copii şi la numărul de zile lucrătoare din anul 2014 în care a funcţionat creşa, respectiv 188 zile. Rezultă astfel un cost mediu de 47 lei/zi/copil prezent şi un cost mediu lunar de întreţinere în cuantum de 987 lei/copil, corespunzator unui numar mediu de 21 de zile lucrătoare din  luna în care funcţionează creşa.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide