S-a stricat iaurtul

Sorin Anghel

Sunt un susţinător al fotbalului desfăşurat la nivel de copii şi juniori. Din păcate, sunt prea puţini cei care dau atenţie acestui sector. Dunărea şi Chirnogi nu au nici o grupă de juniori şi asta spune multe despre viitorul sumbru care ne aşteaptă. Cei care se ocupă de generaţiile următoare se pot număra pe degetele de la o singură mână.

N-am să înşir numele cetăţenilor care fac asta, ci pe cele ale cluburilor. Este vorba de Atletic Călăraşi, Portul Călăraşi şi Vulturii Olteniţa. Duminică, cele trei formaţii s-au întâlnit pentru prima parte a turneului prin care judeţul Călăraşi trebuia să-şi aleagă reprezentanta la Cupa Hagi – Danone. Partea a doua nu se va mai ţine din cauza faptului că la meciurile de săptămâna trecută a ieşit o ţigănie. Lucru regretabil, mai ales că vorbim despre cadeţi.

Nu vreau să-i urechez pe cei ce se fac responsabili de scandal. Am făcut-o deja şi consider că e destul. A fost chiar prea mult. În plus, sunt majori, sunt vaccinaţi şi răspund pentru ceea ce fac. Faptul că au ajuns să depăşească linia sportivităţii este explicabil. Fiecare are propria-i versiune. Însă nu s-ar fi ajuns la ceartă, la jigniri, la pumni, dacă în fotbalul călărăşean ar fi existat un sistem sănătos de creştere a juniorilor.

Ca urmare, trebuie să acceptăm ca iaurtul Danone produs la Călăraşi este unul stricat. Nu vom face unul mai bun dacă vom scuipa în lapte, ci dacă vom creşte numărul de vaci. În judeţ sunt destui copii buni, însă nu au unde să înveţe primii paşi din fotbal. E păcat că doar trei nebuni pasc vacile, în vreme ce alţii doar stau şi se uită, dar le place să li se spună oameni de fotbal.

1 Comentariu

  1. vecin cu borcea
    17 martie 2013 - 00:48

    Sorine incerci sa spui ceva dar nu prea ai curaj. Scrie despre cei care au desfiintat toate grupele de copii si juniori de la Dunarea ,despre cum isi ung odraslele in functii de directori sportivi si la sali de sport (ca era strict necesar) ,despre marea abureala cu fotbalul la sala ,despre cati oameni de fotbal adevarati mai sunt in curtea stadionului si multe altele care imi scapa pentru moment. Si in sfarsit sa nu te plictisesc poti sa dai si nume,nu pentru ca nu se stiu dar asa se va vedea daca ai … curaj cum scriam mai sus. Voi reveni…

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide