S-au finalizat lucrările la staţia de tratare a apei din Lehliu Gară

Rodica Zaharia. Joi, 10 aprilie 2014, la Lehliu Gară a avut loc conferinţa de finalizare a lucrărilor la noua staţie de tratare a apei, investiţie realizată în oraşul Lehliu Gară prin proiectul „Extinderea şi Reabilitarea sisitemelor de apă şi canalizare în judeţul Călăraşi”, proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Opraţional Sectorial „Mediu”.

La eveniment au fost prezenţi Ministrul Mediului, Attila Korodi, Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, conducerea Ecoaqua, parlamentarii Liviu Tomoiagă şi Dan Motreanu, prefectul George Iacob, primari, viceprimari, directori de instituţii publice şi alte oficialităţi.

Noua staţie de tratare a apei este proiectată pentru un debit maxim zilnic de 2592 mc, alimentarea cu apă a oraşului Lehliu Gară asigurându-se prin intermediul celor trei puţuri noi. Contractul a fost semnat în mai 2011, iar recepţia finală a lucrărilor s-a făcut în luna ianuarie a acestui an pentru o parte din lucrări. Directorul Ecoaqua SA, Cezar Neagu, a menţionat că valoarea lucrărilor aferente reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare este de 8.858.228,47 lei plus TVA, noua staţie fiind doar unul dintre obiectivele proiectului ce vizează reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi de canalizare din întreg judeţul Călăraşi.

Gazdele evenimentului, conducerea Ecoaqua SA şi Iulian Iacomi, primarul oraşului Lehliu Gară, şi-au primit invitaţii într-un mod tradiţional servindu-i cu pâine caldă şi sare.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Ziaristă din Olteniţa, propusă „persona non grata”

Comentariile acide ale ziaristei Laura Suzeanu la adresa conducerii Primăriei Olteniţa sau a unor consilieri locali au deranjat atât de...

Închide