S-au stabilit costurile de întreținere pentru persoanele asistate în Centrele de la Ciocănești și Plătărești

La ședința ordinară de Consiliu Județean, din 3 februarie 2016, a fost votat proiectul privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere pentru o persoana adultă asistata în Centrul de Ingrijire si Asistenta Ciocanesti si in Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Plataresti, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Calarasi, pentru anul 2016.

În urma votului favorabil al consilierilor s-a stabilit, pentru anul 2016,  suma de 2819 lei ca fiind costul mediu lunar de întreţinere pentru o persoană adultă asistată în Centrul de Ingrijire si Asistenta Ciocanesti și suma de 3156 lei – cost mediu lunar pentru o persoana adultă asistată în Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Plataresti, ambele instituții aflându-se în subordinea DGASPC Călărași.

În expunerea de motive se arată că, decontarea cheltuielilor dintre autorităţile administraţiei publice locale se face in baza costului mediu lunar al cheltuielilor efectuate de centrul in care persoana cu handicap este îngrijita, cost stabilit de consiliile judetene sau consiliile locale dupa caz. La stabilirea costului mediu lunar al cheltuielilor se iau în calcul cheltuielile de personal şi cheltuielile cu bunuri şi servicii. Obligatia de decontare a acestor cheltuieli  revine consiliului judetean sau consiliilor locale in a caror raza teritoriala isi are domiciliul persoana cu handicap, prin direcţiile generale de asistenta sociala si protecţia copilului. De asemenea, se metionază că, bugetul pe anul2016 afost fundamentat la nivelul standardului cost pentru serviciile sociale propus de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Calarasi.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide