Saint Gobain nu găsește specialiști pentru noua fabrică de parbrize din Călărași

Saint Gobain a achiziționat în 2016 spațiul aparținând fostului hypermarket PIC din Călărași, acolo unde va deschide, la sfârșitul acestui an, o nouă fabrică de parbrize. Reprezentanții fabricii franceze au avut o serie de întâlniri cu reprezentanții Primăriei Călărași, una din problemele ridicate fiind legate de lipsa de specialiști din municipiu.

Compania franceză a inaugurat, în 2007, în municipiul de pe malul Borcei, o fabrică de sticlă ce funcţionează cu trei linii de producţie de sticlă, în care au investit până în prezent aproximativ 180 milioane de euro.

„Pentru 2018 avem în plan inaugurarea unei noi linii de producţie de sticlă specială pentru parbrize. Noua linie va avea o capacitate de 500.000 de parbrize anual. De asemenea, vom angaja cu această ocazie alte 130 de persoane”, declara Norbert Teschner, directorul general al Saint-Gobain Building Glass România.

Saint-Gobain Călărași are 486 de angajaţi, din care 249 lucrează în procesul de producţie. În România, Saint-Gobain are 11 unităţi de producţie situate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava. Grupul francez are în România aproximativ 1.000 de angajaţi.

Discuții cu primarul municipiului Călărași privind lipsa forței de muncă

Recent, reprezentanții concernului francez au avut o întâlnire cu primarul municipiului Călărași privind investițiile aferente municipalității dar și a lipsei de specialiști din Călărași.

Pe pagina sa de facebook, primarul Daniel Drăgulin detaliază scopul întâlnirii.

„În cursul acestei săptămâni am avut o nouă întâlnire cu reprezentanții fabricii Saint Gobain România și am discutat despre chestiuni punctuale legate de colaborarea cu administrația locală.

Am fost informat despre stadiul noii fabrici de parbrize ce se va deschide anul acesta la Călărași, reprezentanții Saint Gobain menționând că în septembrie 2018, linia va fi, practic, instalată și gata de punerea în funcțiune.

De asemenea, au mai fost punctate aspecte legate de avizele necesare pentru punerea în funcțiune a liniei de parbrize, refacerea drumului de 2,2 km de la ieșirea din fabrică până la DN spre autostradă, precum și modalitățile de identificare și angajare de specialiști pentru Saint Gobain România, aici fiind discutată și necesitatea formării anumitor categorii de persoane pentru posturi specifice.”, a scris Daniel Drăgulin pe pagina sa de facebook.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide