Salariile funcționarilor din Consiliul Județean au fost majorate cu 12%

Consilierii judeţeni au aprobat, în această săptămână, în unanimitate, creşterea salarială cu 12% pentru personalul din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Călăraşi şi pentru personalul din instituţiile publice aflate în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, inclusiv a preşedintelui şi a celor doi vicepreşedinţi, cu excepţia spitalelor de interes judeţean, începând cu 01.09.2015.

Aceştia au pus în aplicare prevederile art. I. pct. 1. din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2015 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Conform acesteia, administraţiile publice locale pot stabili o creştere salarială pentru personalul angajat în instituţiile publice locale de până la 12%, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

a) încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat;

b) încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.

„Urmare a creşterii nivelului maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetului general centralizat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru anul 2015, pe judeţe, potrivit dispoziţiilor Ordinului comun al ministerului dezvoltării regionale şi administraţiei publice şi al ministrului finanţelor publice nr. 159/38/2015, modificat prin Ordinul comun nr. 476/922/2015, apreciez că resursele bugetului propriu al judeţului destinate cheltuielilor de personal, buget care urmează a fi rectificat în acest scop în şedinţa ordinară din luna curentă, permit creşterea salarială de 12 % pentru personalul din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Călăraşi şi pentru personalul din instituţiile publice aflate în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi şi care beneficiază de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului  nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aşa cum a fost completată de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului  nr. 27/2015.

Totodată, apreciem că aprobarea creşterii salariale propusă în procent de 12% de către iniţiatorul proiectului de hotărâre este de natură să motiveze salariaţii pentru prestarea în termene utile a unor servicii de calitate în beneficiul comunităţii locale.” – se arată în expunerea de motive a executivului CJ Călăraşi.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Merită să rişti?! – conducerea fără permis se sancţionează cu închisoarea – constatări ale poliţiştilor pe linie de circulaţie rutieră

În seara de 02 septembrie 2015, poliţişti din cadrul Secției 5 Poliţie Rurală Gălbinași au depistat în trafic un autoturism...

Închide