Sălile de fitness verificate de inspectorii ITM Călărași

În perioada 13-24 iunie 2016, Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Călăraşi a desfăşurat Campania Naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, respectarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă şi de odihnă, respectiv verificarea modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă în unităţi cu profil de activitate sportiv.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi un număr de 10 angajatori. Un angajator a fost sancţionat pentru faptele prevăzute de art. 260 alin.1 lit. e din Lg.53/2003 republicată, privind primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă, fiind identificată 1 persoană fără forme legale de angajare pentru care s-a aplicat amendă în valoare de 10.000 lei. Au fost identificate 19 neconformităţi, pentru care s-au dispus măsuri de remediere cu termene precise de realizare.

În cadrul acţiunilor de control, a fost verificat şi modul în care se respectă prevederile legale, referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor, precum şi modul de realizare a măsurilor dispuse în controalele anterioare. Au fost identificate unităţi care nu asigurau măsurile necesare pentru o bună desfăşurare a activităţii, acestea fiind sancţionate conform legislaţiei în vigoare şi în funcţie de gravitatea abaterii săvârşite. Au fost identificate la cele 10 unităţi verificate, un număr de 21 deficienţe, pentru care s-au dispus termene de remediere a neconformităţilor, care prin realizarea acestora vor asigura un cadru mai sigur de desfăşurare a activităţii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide