Salonul de primăvară 2018, la Muzeul Dunării de Jos Călărași

Muzeul Dunării de Jos, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Călăraşi, a inaugurat sâmbătă, 14 aprilie, Salonul de primăvară 2018. Expoziția se află la sediul muzeului din strada Progresului, nr. 4.

„Artiști plastici din Călăraşi, Lehliu, Slobozia, Bucureşti vor fi prezenţi pe simeze cu o serie de lucrări, reprezentând ultimele compoziţii, ieşite de sub incidența șevaletului. De la chipul uman până la peisaje și naturi statice, tratate in diverse maniere, accentul căzând totuși pe figurativ și pe variante interpretative ale acestuia, expoziția accentueazä talentul artiștilor, modul cum au evoluat, schimbarea direcției plastice acolo unde este cazul, dar si raportarea la tradiția picturală, fără a ignora experimentele coloristice îndrăznețe.

Inspirați de formele si de cromatica fascinantă a naturii, dar și de arhitectura veche a citadinului, pictorii care expun, profesioniști si autodidacți, sunt apropiați de ceea ce înseamnă imaginea Bărăganului, evocată în nenumărate momente de beatitudine. Create în fața motivului sau pur si simplu închipuire, tablourile vorbesc despre nivelul artei călărășene, dar și despre tendințele ei din acest moment.” – Ana Amelia Dincă.

Expun: Cornel Ursu, Camelia Ion, Noni Ştefănescu, Victor Grigore, Silviu Ioan Soare, Maria Bogatu Mancianu, Petronela Milea, Daniela Mariniţă, Laura Culea, Valerie Blanche, Grigore Stan, Cîrstina de la Studina, Maria Candrea Ionescu, Codrin Cîrdu, Corneliu Ratcu, Jimmy Stănescu, Aura Giurcă, Bianca Drăgănescu, Florian Vîlsan.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide