Sancțiuni pentru starea necorespunzătoare a autovehiculelor aplicate de polițiști

Sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier în cadrul unei acțiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

În perioada 01 – 02 noiembrie a.c., pe raza județului Călărași a fost organizată o acțiune comună, împreună cu Registrul Auto Român, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, a mecanismului de direcție, instalației de iluminare/semnalizare, precum și a legalității montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia, deținerii certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală și aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, dintre care 6 pentru defecțiuni ale sistemului de rulare (anvelope), 1 pentru defecțiuni ale mecanismului de direcție, 4 pentru defecțiuni ale instalațiilor de iluminare/semnalizare, 1 pentru aplicarea de folii neomologate sau a tratamentelor chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă, 15 pentru alte defecțiuni tehnice, iar 14 conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Astfel de acțiuni vor mai fi desfășurate și în perioada următoare.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide