Sandu Manea: „Toate acţiunile pe care le voi întreprinde în următorii ani vor avea în centrul lor interesele locuitorilor”

Mircea Brânduşă. Unul dintre primarii comunelor călărăşene, pe care locuitorii l-au ales să le administreze nevoile, se numeşte Sandu Manea. Domnia sa a fost ales a doua oară de către gospodarii din Gurbăneşti, fiind siguri că se va implica şi în continuare în rezolvarea problemelor. Ca edil, a reuşit să confirme încrederea electorilor, fiind considerat cel mai bun primar pe care l-a avut comuna. Dintre realizări nu lipsesc investiţiile făcute în şcoli, grădiniţe, căminul cultural, iluminatul public. N-au fost trecute cu vederea nici bisericile sau drumurile comunale. De altfel, domnia sa speră ca, în următorii ani, să aducă comuna Gurbăneşti, din punct de vedere economic, social şi administrativ, la un nivel cât mai ridicat.

Rep: D-le primar, în câteva cuvinte vă rog să ne prezentaţi punctul dvs. de vedere vis-a-vis de ceea ce înseamnă calitatea de primar al comunităţii din care faceţi parte. Cu ce idei v-aţi început activitatea de primar?

S.M.: Evident, este o mare onoare să lucrezi în slujba concetăţenilor tăi. Din prima zi ca primar mi-am propus să imprim comunei aspectul şi condiţiile unei localităţi moderne şi europene. De asemenea, am acţionat asupra principiilor de eficienţă, accesabilitate şi dezvoltare doar în folosul locuitorilor.

Rep: Care au fost principiile după care v-aţi coordonat activitatea de primar?

S.M.: De la început am dorit ca modalitatea prin care îmi voi desfăşura activitatea de primar să se facă într-o transparenţă totală. Am impus acest lucru şi în rândul funcţionarilor primăriei tocmai pentru a arăta locuitorilor că suntem implicaţi tot timpul în dezvoltarea satelor în care trăiesc.

Rep: Care ar fi bilanţul primăriei din primele 6 luni din acest al doilea mandat?

S.M.: Personal, nu sunt în măsură să contabilizez lucrările efectuate însă, pot să prezint doar ce am făcut împreună cu echipa mea atât cât bugetul primăriei mi-a permis. Primele luni din acest nou mandat au fost fructuoase, reuşind datorită sumelor colectate din taxe şi impozite, dar şi a fondurilor naţionale sau structurale atrase, să finalizăm câteva obiective importante, printre care amintesc următoarele:

– Reabilitarea exterioară a sediului primăriei prin înlocuirea acoperişului, montare ferestre şi uşi termopane, lucrări de zugrăvire, amenajare platou şi gard forjat;

– Reabilitarea prin lucrări de pietruire a 3 km de străzi de inters public local în satul Valea Presnei;

– Reabilitarea prin lucrări de pietruire a drumului comunal, lung de 1,3 km, care uneşte satele Gurbăneşti şi Preasna;

– Reabilitarea prin lucrări de pietruire a drumului judeţean care face legătura între satele Gurbăneşti şi Valea Presnei;

– Finalizarea lucrărilor de modernizare a iluminatului public stradal prin înlocuirea lămpilor vechi cu becuri economice şi tehnologie led;

– Alocarea din bugetul local către cele cinci biserici din satele comunei în vederea realizării unor lucrări de reabilitare exterioară şi înlocuire acoperiş.

Rep: La finele anului 2016, în ce stadiu se află comuna Gurbăneşti?

S.M.: Consider că localităţile Gurbăneşti, Valea Preznei, Coţofanca şi Preazna se află într-o continuă dezvoltare din punct de vedere al infrastructurii rutiere. Din punct de vedere economic există un parteneriat între primărie şi un important om de afaceri care şi-a exprimat dorinţa de a înfiinţa o şcoală profesională având ca scop calificarea tinerilor din comună în domeniul agricol. Nu în ultimul rând, în cadrul căminului cultural activează un ansamblu popular cu rezultate notabile.

Rep: Pentru perioada următoare din acest mandat, ce v-aţi propus să realizaţi?

S.M.: Doresc să precizez că toate acţiunile pe care le voi întreprinde în următorii ani vor avea în centrul lor interesele locuitorilor, dreptul de a avea posibilitatea să trăiască într-o comună civilizată în care viaţa lor de zi cu zi să fie mai uşoară şi mai plăcută. În acest sens, prioritatea numărul unu va fi modernizarea întregii infrastructuri stradale a comunei. Apoi, finalizarea gospodăriei de apă în satul Coţofanca. De asemenea, îmi voi pune amprenta în implementarea unui proiect cu fonduri europene nerambursabile având ca obiectiv „Modernizarea şcolii în satul Gurbăneşti, construire sală sport, grupuri sanitare interioare şi instalare centrală termică cu combustibil lemnos”. Demarare proiect P.N.D.L. de asfaltare a 3 km de străzi comunale. Reabilitarea şi modernizarea tuturor fântânilor din comună. Punerea în valoare a monumentelor istorice din satele comunei. Înfiinţarea unor parcuri cu locuri de joacă pentru copii în satele comunei.

Rep: Care este mesajul dvs. pe care îl transmiteţi locuitorilor comunei Gurbăneşti în preajma sărbătorilor de iarnă?

S.M.: Dragi concetăţeni, cât timp veţi fi solidari cu mine, drumul ascendent al comunităţii noastre nu va fi presărat cu prea multe obstacole. Speranţele fiecăruia, vă promit, vor deveni împliniri şi nici un efort nu va fi prea mare pentru a-mi sluji comuna şi pe voi toţi, aşa cum am spus-o de fiecare dată. Fiind în prag de sărbători vă transmit zile senine, pace în suflet, sănătate şi un sincer La Mulţi Ani!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide