Săptămâna Francofoniei, marcată de elevii Şcolii Roseţi

Mircea  Brânduşă. An de an, la 20 martie, este celebrată Ziua internaţională a Francofoniei, zi în care cei peste 250 de milioane de francofoni din lumea întreagă îşi sărbătoresc limba maternă, prin manifestări culturale tematice, festivaluri de film, cercuri literare sau expoziţii artistice.

Organizaţia Internaţională a Francofoniei are ca principal obiectiv promovarea solidarităţii între cele 84 de state (58 de membri şi 26 de observatori), dar şi contribuţia la ameliorarea nivelului de viaţă pentru populaţiile sale, sprijinindu-le în elaborarea sau în consolidarea politicilor sau derulând politici internaţionale sau de cooperare.

În acest context, Şcoala Gimnazială „Iancu Rosetti” Roseţi a derulat o acţiune având ca tematică Săptămâna Francofoniei, care a implicat elevi de gimnaziu, clasele V-VIII. Activităţile-atelier au vizat creativitatea elevilor dar şi abilităţi de comunicare în limba franceză.

Sub coordonarea profesorilor de limba franceză, Ţitei Cornelia Florentina şi Manole Virginia Narcisa, copiii au creat postere, versuri, au vizionat filmuleţe (Sur le pont D Avignon) şi au recitat din lirica poeţilor Guillaume Apollinaire şi Louis Aragon.

D-na bibliotecar/documentarist Decu Maria le-a vorbit copiilor despre tematica anuală a celor zece cuvinte francofone alese pentru a putea crea versuri, eseuri, caligrame: arabesque, composer, coquille, cursif/-ive, gribouillis, logogramme, phylactère, rébus, signe, tracé.

La acţiunea literară dedicată Francofoniei a fost prezentă şi doamna director adjunct, Manciu Elena, care a felicitat cadrele didactice coordonatoare şi pe toţi elevii implicaţi în activităţile derulate.

Obiectivele urmărite in derularea acţiunii au fost: cresterea interesului pentru invăţarea / cunoaşterea Francofoniei, prin realizarea şi expunerea unor planşe originale sau prezentări power-point.

La finalul acţiunii s-au făcut fotografii de grup, iar copiii au primit dulciuri. Ei au înţeles că limba franceză este una dintre cele mai răspandite în lume, fapt pentru care românii au un mare avantaj în învaţarea limbii franceze, date fiind rădăcinile latine comune, precum şi o multitudine de cuvinte împrumutate din limba franceză. Posterele şi afişele realizate au rămas expuse în biblioteca şcolii.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide